Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το πρώτο τσάρτερ στη Σκιάθο


Ανοιξε χθες η αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί του Παπαδιαμάντη, με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ από την Ολλανδία, στον αερολιμένα της Σκιάθου. Η πρώτη πτήση μετέφερε 22 επιβάτες, ενώ την Μ. Παρασκευή, αναμένονται, αντίστοιχα, οι πρώτοι επισκέπτες από την Αγγλία. Συγκεκριμένα, αναμένονται τρία αεροπλάνα, χωρητικότητας 200 περίπου επιβατών, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτιμάται ότι θα αφιχθούν τουλάχιστον 500 Αγγλοι στη Σκιάθο, με τις πρώτες πτήσεις. Παράλληλα στα μέσα Μαΐου ξεκινούν επιπλέον πτήσεις από την Αγγλία, ενώ την ίδια χρονική περίοδο, ξεκινούν, στο μεταξύ, οι πρώτες αεροπορικές αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, οι οποίοι προέρχονται από τις Σκανδιναβικές χώρες.
             Οι κάτοικοι των παραπάνω χωρών είναι λάτρεις των νησιών των Βορείων Σποράδων στην συντριπτική τους πλειοψηφία και όπως εκτιμάται, θα διατηρήσουν και φέτος το προβάδισμα, ως οι πολυπληθέστερες ομάδες τουριστών που επισκέπτονται την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι εκθέσεις του Λονδίνου και της Ουτρέχτης προσελκύουν πάντα το ενδιαφέρον των ιθυνόντων περί τα τουριστικά θέματα, με αποτέλεσμα οι Βόρειες Σποράδες να δίνουν δυναμικό «παρών» στις παραπάνω διοργανώσεις.

            Ανάλογη βαρύτητα δίνεται παράλληλα στην Γερμανία αλλά και την Ρωσία, λαμβανομένων υπόψη των δύο νέων απευθείας αεροπορικών γραμμών που προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες. Συγκεκριμένα ξεκινάει περί τα τέλη Μαΐου η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με το Μόναχο, ενώ στις 20 Μαΐου ξεκινάει, αντίστοιχα, η απευθείας αεροπορική γραμμή από την Ρωσία, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο επικοινωνίας με τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε απευθείας αεροπορική γραμμή από Μόναχο και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η νέα, ευοίωνη προοπτική, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία.
            Η ενίσχυση του ρεύματος του εισερχόμενου τουρισμού εντάσσεται, εξάλλου, στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι επικεφαλής και των τριών νησιωτικών Δήμων. Σε γενικές γραμμές, μάλιστα, σημειώθηκε αύξηση πέρσι στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα Σκιάθου για την περσινή σεζόν, ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων αλλοδαπών ήταν 117.846, έναντι των 112.893 της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου. Η σαφής αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού λειτούργησε σε αρκετές περιπτώσεις ως αντίβαρο, σε σχέση με την αντίστοιχη μείωση του συνολικού αριθμού των ημεδαπών τουριστών που κινήθηκαν κατά την περσινή περίοδο στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
            Σε πείσμα της κρίσης, πάντως, υιοθετείται φιλόδοξος σχεδιασμός δράσης για το 2013, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων, σε όλους τους τομείς. Πρωταρχικής σημασίας ζήτημα παραμένει πάντα η συμμετοχή των νησιωτικών Δήμων σε εκθέσεις του εξωτερικού, παράλληλα με την ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την ανάδειξη των ιδιαίτερων παραδοσιακών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής. Κοινό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού τουριστικής δράσης για την νέα σεζόν είναι η ενδυνάμωση των παραδοσιακών αγορών και το άνοιγμα καινούργιων, προκειμένου να επιτευχθεί η πολύπλευρη ανάπτυξη στο συγκεκριμένο πεδίο, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον των αλλοδαπών τουριστών για τις νησιωτικές περιοχές. Βασικό ζητούμενο είναι, τέλος, οι οργανωμένες αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών, πέρα από τις μεμονωμένες αφίξεις, προκειμένου να ενισχυθεί δεόντως ο συνολικός αριθμός των ξένων επισκεπτών των Βορείων Σποράδων.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
taxydromos
           

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου