Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σκιάθος - Το Διαμάντι των Σποράδων (Αφιέρωμα απο το περιοδικό HELLO )

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά απο τα νησιά των Σποράδων .Απέχει 41 ναυτικά μίλια απο την πρωτεύουσα του νομού μαγνησίας , τον Βόλο  και μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου .Η έκταση του καταπράσινου και συνάμα κοσμοπολίτικου αυτού  νησιού , που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με τις εκπληκτικούς κάλλους εικόνες που παρουσιάζει είναι 48τ.χιλ. Συνορεύει από ανατολικά με τη σκόπελο ,απο την οποία χωρίζεται με το δίαυλο της σκοπέλου , και δυτικά με τις ακτές της μαγνησίας απο τις οποίες χωρίζεται με το δίαυλο της Σκιάθου .Η Σκιάθος είναι προικισμένη απο τη φύση με την πυκνή Βλάστηση που καλύπτει σχεδόν όλο το νησί με πευκοδάση και ελαιώνες ,που ακουμπάνε στις θάλασσες της.Αξίζει να αναφερθεί οτι οι δύο λίμνες της Σκιάθου ,στη χώρα και στις  Κουκουναριές ,αποτελούν σημαντικότατους υδροβιότοπους του ελληνικού οικοσυστήματος με αμέτρητα είδη ενδημικών και αποδημητικών πουλιών . Το νησί έχει στηρίξει την οικονομία του τα τελευταία χρόνια κυρίως στον τουρισμό και διαθέτει πολύ καλή υποδομή σε καταλύματα που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις .Η παλιά πόλη ,σ το δυτικό άκρο και πάνω απο το παλιό λιμάνι ,με τα στενά καλντερίμια που ενώνουν τους μαχαλάδες και τα παραδοσιακά διώροφα σπιτάκια που στα σκαλοπάτια τους κάθονται γραφικές φιγούρες ηλικιωμένων ντόπιων "κλέβει" αμέσως τις καρδιές των επισκεπτών της .
Εκπληκτική ομορφιά και ηρεμιά παρουσιάζουν επίσης οι παραλίες του νησιού με εκείνες των "Κουκουναριών" και "Μαράθων" που αγκαλιάζουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα "Skiathos Palace" , να έχουν βραβευτεί με  "γαλάζια σημαία". Ιδιαίτερα η ακτή "Μάραθα" έχει οργανωθεί και διαχειρίζεται απο το "Skiathos Palace" ,προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούνται .
Πολύ όμορφη παραλία επίσης είναι και  εκείνη της  Αγ.Ελένης .Και όταν η μέρα δώσει τη θέση της στη νύχτα ,οι επισκέπτες της Σκιάθου προτιμούν να κάνουν μια βόλτα στα μπαράκια της πόλης ,παρά να περάσουν το βράδυ τους μόνο σε ένα .Εξάλλου στην πόλη υπάρχουν δύοι πόλοι έλξης για τους night lovers. Ο ένας βρίσκεται στην ανατολική παραλία του οικισμού ,μετα τη μαρίνα ,μπροστά στο λιμάνι , στο δρόμο προς αεροδρόμιο , ενω η δεύτερη ζωντανή περιοχή είναι στην παλιά πόλη στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών , στην οδο Παπαδιαμάντη και στο δυτικό τμήμα του Λιμανιού .
Γιώργος Μιχαλόπουλος 
περιοδικό hello 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου