Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κουκουναριές & Μάραθα οι ακτές της Σκιάθου με Γαλάζια Σημαία για το 2013

Δεκαπέντε ακτές με Γαλάζιες Σημαίες στο Ν. Μαγνησίας
πηγή magnesia news

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Γράφει:
27/05/2013, 10:10
Δεκαπέντε ακτές με Γαλάζιες Σημαίες διαθέτει για φέτος το καλοκαίρι ο Ν. Μαγνησίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας.

Στο Ν. Μαγνησίας, βραβεύτηκαν 15 ακτές με Γαλάζιες Σημαίες, οποίες είναι:
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Κορώπη/Μπούφα, Καλά Νερά/Θέρετρο Αξ/κών,
Δήμος Βόλου: Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς, Άναυρος, Αλυκές, Παγασών/Βόλος Αμαρυλίδα, Αμφάνων, Πευκάκια, Χρυσή Παναγιά, Πλατανίδια, Νέα Αγχίαλος 2, Δήμος Σκιάθου: Κουκουναριές, Μάραθα
Δήμος Σκοπέλου: Αντρίνα

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.
Σύμφωνα με τα πρότυπα, δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης και πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου