Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δυναμικός σχεδιασμός και νέες τουριστικές αγορές για τη Σκιάθο


Σκιάθος - Διερευνητικές επαφές με Αμερική -  αποτελούν το επίκεντρο των προσπαθειών που καταβάλλουν επιχειρηματίες της Σκιάθου, στρέφοντας μάλιστα με διερευνητική διάθεση το βλέμμα και στην πλευρά της Αμερικής.

Ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου έχει ήδη ξεκινήσει από πέρυσι την επικοινωνία με μεγάλα γραφεία της Αμερικής, προωθώντας μια σειρά από προτάσεις και προσφορές, που εκτιμάται ότι θα στρέψουν μακροπρόθεσμα το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών προς το νησί του Παπαδιαμάντη και όχι μόνο.
Η απευθείας αεροπορική σύνδεση του νησιού με την μακρινή Αμερική, θεωρείται φιλόδοξος στόχος, διότι στην παρούσα τουλάχιστον φάση, πεδίο πρόσβασης για τους Αμερικάνους που επιθυμούν να επισκεφτούν την Σκιάθο, αποτελούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.
Οι προσπάθειες που πραγματοποιούνται από τον κ. Ευσταθίου, προκειμένου να ανοίξει, με νέες προοπτικές, ο τουριστικός δίαυλος επικοινωνίας του νησιού με την Αμερική, έχουν ως χρονικό ορίζοντα την επόμενη τουριστική σεζόν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ενώ είναι ουσιαστικής σημασίας οι πρώτες επαφές, οι οποίες προλειαίνουν ουσιαστικά το έδαφος.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «στόχος είναι η προώθηση ολοκληρωμένων πακέτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την μεταφορά των Αμερικανών τουριστών από το αεροδρόμιο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, αλλά και εκδρομές, προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους». Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ο δίαυλος της οργανωμένης τουριστικής επικοινωνίας και με τα νησιά των Βορείων Σποράδων και δη την Σκιάθο.
Στο μεταξύ, μετά από πολλές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το Δήμο Σκιάθου, τους επιχειρηματίες και τους φορείς του νησιού, προσγειώθηκε προχθές στο αεροδρόμιο της Σκιάθου το πρώτο τσάρτερ από την Αγία Πετρούπολη, με την Aegean. Το πρόγραμμα των απευθείας πτήσεων θα συνεχιστεί έως τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ στους πρώτους επισκέπτες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή ο Δήμος Σκιάθου με επιχειρηματίες και φορείς του νησιού.
Στο φετινό πρόγραμμα αφίξεων, καταγράφεται παράλληλα, αύριο Πέμπτη, το πρώτο τσάρτερ από Μόναχο. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε απευθείας αεροπορική γραμμή από Μόναχο προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η νέα, ευοίωνη προοπτική, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία.
Οι ανοδικοί δείκτες του εισερχόμενου τουρισμού είναι, εξάλλου, ένα από τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι επικεφαλής και των τριών νησιωτικών Δήμων. Σε γενικές γραμμές, μάλιστα, εκτιμάται ότι οι προσπάθειες αποδίδουν, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη το γεγονός ότι πέρσι σημειώθηκε αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα Σκιάθου για την περσινή σεζόν, ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων αλλοδαπών ήταν 117.846, έναντι των 112.893 της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται γενικότερα το πλάνο των προσπαθειών που καταβάλλονται και αναμένεται η φετινή χρονιά να κλείσει με αυξητική τάση στον εισερχόμενο τουρισμό.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου