Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Eπάξια εκπροσώπηση του νησιού μας απο Αντώνη Αρμαμέντο

της Κερασίας Τσικούνα
Χθες (3 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Το νησί μας ήταν εκεί και εκπροσωπήθηκε επάξια για ακόμη μια φορά από τον Αντώνη Αρμαμέντο.

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες της πόλης, οι δρομείς και οι θεατές, που δήλωσαν παρουσία στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Η διαδρομή του Μαραθωνίου ήταν Πέλλα – Θεσσαλονίκη.
Ο Διεθνής αυτός Μαραθώνιος διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από θεσμικούς πολιτειακούς και εθελοντικούς φορείς. Φέτος ήταν αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη, τον εμβληματικό δρομέα, ο οποίος το 1946, στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, έγινε ο πρώτος μη Βορειοαμερικανός Μαραθωνοδρόμος που κατέκτησε τη νίκη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή αυτού του αξιέπαινου αθλητή , κ. Νίκο Πασχάλη, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα όλης αυτής της προσπάθειας που ήταν καθαρά όπως καταλάβαμε σκληρής δουλειά με πίστη και προσήλωση στο στόχο. Ο στόχος λοιπόν αυτός επιτεύχθηκε με το κεφάλι χαμηλά, όπως μας είπε ο ίδιος ο προπονητής, κάτι που χαρακτηρίζει τον Αντώνη και γενικά στην ζωή του καθώς είναι χαμηλών τόνων παιδί. Χαρακτήρισε το άθλημα αυτό ως ιδιόμορφο κάτι το οποίο απαιτεί «μοναχικότητα» και ουσιαστικά είναι μόνο ο αθλητής και ο στόχος του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είπε επίσης ότι είχαν ένα πλάνο ως βοήθειά τους και έχοντας ως βάση αυτό κινούνταν. Ο συνολικός χρόνος του στον αγώνα ήταν 2:50:50.
Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι το παιδί αυτό είναι ερασιτέχνης και ότι με αυτή την προσήλωσή του κατάφερε να βγει 13ος στην Γενική Κατάταξη ανάμεσα σε 2.000 αθλητές και 6ος στην Ελληνική Κατάταξη. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και πρέπει τέτοια παιδιά που αγωνίζονται μόνα τους κυρίως να αναγνωρίζονται.
Πηγή Skiathos Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου