Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Skiathos Palace Cup 6-8 Mαίου 2016

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου επέλεξαν οι Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου για να διοργανώσουν έναν μοναδικό αγώνα MatchRacing. Ο όρμος των  Κουκουναριών στη Σκιάθο, θα αποτελέσει ένα μοναδικό σκηνικό για τις μονομαχίες μεταξύ των 12 ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρώτο SkiathosPalaceCup το τριήμερο 6-8 Μαΐου.Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη τουΠολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου του εμβληματικού ξενοδοχείου SkiathosPalace,το νησί αγκαλιάζει τη διοργάνωση και «βάζει πλώρη» για να γίνει πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting!
Με όχημα έναν πρώτο αγώνα matchracing και με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο γεμάτο όρεξη για δουλειά,oΝαυτικός Όμιλος Σκιάθου, δείχνει τη διάθεσή του τόσο στο να καλλιεργήσει το άθλημα τοπικά όσο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον για ναυταθλητικές διοργανώσεις κάθε είδους στο νησί. Αγώνες κάθε τύπου, φιλοξενία αθλητών αλλά και προπονητικά camp,είναι εύκολος στόχος για ένα νησί εύκολα προσβάσιμο από θάλασσα και αέρα. Για ένα νησί που συνδέεται με κάθε γωνιά της Ευρώπης και που έχει ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα και φιλοξενία αθλητών.Αποτέλεσμα της διάθεσης και της δουλειάς που γίνεται τοπικά, είναι και η συμμετοχή ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου στον ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό αγώνα.Από την πλευρά του, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος ανέκαθεν ήταν αρωγός σε προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα που έχουν στόχο, αφενός την καλλιέργεια του αθλήματος και αφετέρου την ανάδειξη προορισμών της χώρας σε ιστιοπλοϊκά κέντρα. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των ανθρώπων του νησιού, θα συνδράμει τη διοργάνωση με την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στην διοργάνωσηαγώνων αυτού του τύπου, μέσα από τη λειτουργία του πρώτου κέντρου ανάπτυξης του MatchRacingστην χώρα μας, του MatchRaceAcademy.
Το MatchRacing, αποτελεί την πλέον μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ενώ το γεγονός ότι είναι μια από τις οικονομικότερες μορφές του αθλήματος της ιστιοπλοΐας το κάνουν να γνωρίζει παγκοσμίως μια πρωτοφανή άνθιση. Στο MatchRaceAcademy, χρησιμοποιείται η ένταση του στενού συναγωνισμού που δημιουργείται ώστε ο μαθητής να μαθαίνει σωστά και γρήγορα ιστιοπλοΐα!
ToMatchRacingόμως δεν είναι κάτι καινούριο. Πρόκειται για μονομαχίες μεταξύ 2 ομάδων που διαρκούν λίγο χρονικά, αλλά προσφέρουν πολύ ένταση και θέαμα. Στα πλαίσια ενός αγώνα, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες,«παίζουν» μεταξύ τους μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται roundrobin ώστε να αποφασιστεί ο νικητής. Το America’sCup είναι μια διοργάνωση που παραδοσιακά γίνεται με αυτόν τον τρόπο.
Οι αγώνες match, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλείς και για έναν ακόμα λόγο:Έχουν κερκίδα αφού γίνονται κοντά στη στεριά! Η κερκίδα σαν στοιχείο, προσελκύει θεατές και φυσικά χορηγούς.Την κερκίδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα αποτελέσουν οι χώροι του ξενοδοχείου SkiathosPalace που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Το θέαμα τις ώρες των αγώνων αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και, για όσους βρεθούν στο νησί τις μέρες αυτές, θα είναι μια μοναδική εμπειρία να παρευρεθούν και να απολαύσουν τους αγώνες.

Ένδειξη της διάθεσης που υπάρχει στο νησί ώστε να αναδειχτεί σε έναν yachtingπροορισμό, είναι και η υποστήριξη από φορείς μακριά από τον ναυταθλητισμό όπως είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιάθου. Τόσο με την υποστήριξη τοπικών φορέων όσο και με την υποστήριξη σημαντικών επιχειρήσεων όπωςτην Cosmote, την InfobankHellasstat και την ΤοpperSailboats, ο αγώνας βάζει βάσεις για να γίνει θεσμός στο νησί και ταυτόχρονα η αρχή για περισσότερο ναυταθλητισμό και δραστηριότητα.Καταλυτικό ρόλο στο ξεκίνημα της προσπάθειας, είχε η κ. Αριστέα Δερβένη, υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού «Πλεύση». Υποστηρίζοντας το αρχικό της όραμα για το ξεκίνημα μιας τοπικής διοργάνωσης που θα έχει συνέχεια, το περιοδικό θα αθλοθετήσει επαμειβόμενο κύπελλο που ο νικητής θα κρατάει για ένα χρόνο και θα το επιστρέφει ώστε να απονεμηθεί στον επόμενο νικητή!
Πηγή Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος
#SkiathosPalaceCup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου