Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τοrnos News - Η Σκιάθος στη Philoxenia

O Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση «Philoxenia 2016» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 18/11 έως και τις 20/11 2016.
Η συγκεκριμένη έκθεση έχει πλέον εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη τουριστική εκδήλωση των Βαλκανίων. Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών της έκθεσης, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα. Η συνολική επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες της έκθεσης, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι. Πάνω από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας.
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Σκιάθου, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής κ. Παναγιώτη Διολέττα αλλά και επιχειρηματιών του νησιού, με το περίπτερο της Σκιάθου να αποσπά τις καλύτερες εντυπώσεις. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε το νέο website του Δήμου Σκιάθου. Σημαντικές συναντήσεις παραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Δήμου Σκιάθου όπως με τον Πρόεδρο του SETE κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, τον κ. Γεώργιο Δρακόπουλο (tourism generis), τον κ. Βασίλη Αδάμη (Alpha Ferries), ενώ το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφτηκε και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.
Επόμενος τουριστικός σταθμός για τον Δήμο Σκιάθου είναι η διεθνής έκθεση «Greek Tourism Expo» που θα παραγματοποιηθεί στην Αθήνα 25-27/11/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου