Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τουρισμός για όλο το χρόνο στη Μαγνησία – Ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων με καλεσμένη την Άντζελα Γκερέκου

Η πρώην υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου ήταν η κεντρική προσκεκλημένη χθεσινής ημερίδας για τον τουρισμό που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων στο Vallis. Η ίδια, στην ημερίδα που αφορούσε τις εναλλακτικές τουριστικές δράσεις σημείωσε πως η Μαγνησία πρέπει να αποκτήσει τις υποδομές που δικαιούται. Οι ομιλητές στην ημερίδα τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη δράση χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τους τοπικούς φορείς , οι οποίοι όπως επισημάνθηκε δεν έχουν δείξει την ικανότητα ούτε στο να δημιουργήσουν ένα καλαντάρι εκδηλώσεων, ενώ δεν έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής.

Η κ. Γκερέκου από την πλευρά της επεσήμανε πως η Μαγνησία έχει προοπτικές να αναπτύξει τουριστικές δράσεις δώδεκα μήνες το χρόνο.
«Ο πολιτισμός είναι μοχλός τουριστικής ανάπτυξης και παραγωγής και οικονομίας. Ο τουρισμός είναι το όχημά μας στην οικονομία, αλλά απαιτείται μια πιο κεντρική, συντονισμένη εθνική προσπάθεια και από την πλευρά των ιδιωτών,  αλλά σε συνεργασία με την πολιτεία, κυρίως με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα έλεγα, γιατί από την πολιτεία δεν μπορούμε να περιμένουμε πάρα πολλά, αυτή τη στιγμή εξαιτίας της κρίσης που υπάρχει», είπε η πρώην υφυπουργός και τόνισε ότι η Μαγνησία είναι μια περιοχή που έχει απίστευτες δυνατότητες και την ίδια στιγμή έχει αιτήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα από τους τοπικούς φορείς και την κεντρική πολιτεία και από όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο, κυρίως, του τουρισμού».
Ο κ. Στάθης  Σκρέτας,  εκπρόσωπος του ΗΑΤΤΑ,  δήλωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες, προκειμένου να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή , με εφόδιο τη συνεργασία, την εξωστρέφεια και τη χρηματοδότηση από την πολιτεία αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Σκρέτας σημείωσε  ότι η Μαγνησία διαθέτει πολλά ατού, αλλά απαιτείται μια κοινή συνισταμένη, η οποία είναι η συνεργασία πάρα πολλών φορέων, η συνοδοιπορία και κοινή προσπάθεια, με εξωστρεφή διάθεση.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης,  δήλωσε ότι βασικό ζητούμενο για τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι να αντιληφθούν  ότι η δημιουργία τουριστικών πακέτων από επαγγελματίες του είδους, είναι ένας δρόμος που μπορεί και να αυξήσει την τουριστική περίοδο, να αναδείξει τις προσπάθειες και τις δράσεις  που υλοποιούνται και δεν είναι γνωστές στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου