Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Εργαστήρι δηµιουργικής αφήγησης παραµυθιού από τον Παιδικό Σταθμό Σκιάθου


Απευθύνεται σε ενήλικες και παιδαγωγούς Στόχος του εργαστηρίου: Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να αναλύσουµε θεωρητικά και βιωµατικά τι σηµαίνει «∆ηµιουργική αφήγηση παραµυθιού» συνειδητοποιώντας πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά από έναν διαφορετικό τρόπο αφήγησης, σε αντίθεση µε τον συµβατικό τρόπο απλής ανάγνωσης παραµυθιού. Συγχρόνως, µέσα από βιωµατικές ασκήσεις και πρακτικές προσπαθούµε να χαλαρώσουµε, να µεταµορφωθούµε, να τσαλακωθούµε, να χρησιµοποιήσουµε τη φωνή και το σώµα µας και να αναπτύξουµε το κοµµάτι της αυτοπεποίθησής µας. Θεµατικές ενότητες του Εργαστηρίου: – Χαρακτηριστικά ηλικίας παιδιών ηλικίας 3-10 ετών – Ανάλυση του Συναισθηµατικού, κοινωνικού και γνωστικού επιπέδου. Εγω, Υπερεγώ, Εκείνο – Είδη παραµυθιών και εικονογράφησης – Ανάπτυξη δυναµικής οµάδας – Παιχνίδια ανάπτυξης φαντασίας – Τεχνικές ∆ηµιουργικής Αφήγησης • Χρήση φωνής (χροιά, ύφος, ένταση, ταχύτητα, συναίσθηµα) • Χρήση σώµατος (κινησιολογία αφήγησης) • Χρήση ήχων (µουσικά όργανα, φυσικοί ήχοι, ηχογραφήσεις) • Χρήση αντικειµένων • Χρήση χώρων • Χρήση αισθήσεων (όραση, όσφρηση, γεύση, ακοή, αφή) – Παιχνίδια Αυτοεκτίµησης

Ο Κυριάκος Μούρτζης ανήκει στη γενιά των νέων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας, µε ήδη ένα συγγραφικό βραβείο στο ενεργητικό του για το πρώτο από τα δύο παραµύθια που έχει εκδώσει µε τίτλο «Ένα Φυλαχτό αλλιώτικο απ’ τα’ άλλα» / εκδόσεις Ταξιδευτής.
Σπούδασε µετάφραση και διερµηνεία στο πανεπιστήµιο Paul Valéry του Mοntpellier της Γαλλίας και συνέχισε τις σπουδές του στον τοµέα της Γραφιστικής και τον
εφαρµοσµένων τεχνών στον ΑΚΤΟ. Εργάζεται στον χώρο της διαφήµισης τα τελευταία 9 χρόνια, στη διαχείριση πελατών µεγάλων εθνικών και διεθνών εταιρειών.
Στον τοµέα των παιδαγωγικών έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεµινάρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό. Ασχολείται µε την άτυπη εκπαίδευση ενηλίκων και παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2001, µέσα από τις µη κυβερνητικές οργανώσεις του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού και των Πολιτών εν ∆ράση. Έχει πραγµατοποιήσει πολυάριθµα προγράµµατα προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικού – πολιτιστικού χαρακτήρα σε ενήλικες καιπαιδιά σε διάφορα παιδαγωγικά κέντρα και σχολεία.
Από το 2011 πραγµατοποιεί σεµινάρια δηµιουργικής αφήγησης παραµυθιού σε ενήλικες και είναι ιδρυτικό µέλος της θεατρικής οµάδας παιδικών παραστάσεων Κάλτσες Ριγέ.
Έργα του συγγραφέα:
2011 | «Ο Θησαυρός των θησαυρών» | Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
2005 | «Ένα Φυλαχτό αλλιώτικο απ’ τα’ άλλα» | Εκδόσεις Ταξιδευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου