Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οκτώ αγροτικοί γιατροί στις Βόρειες Σποράδες (δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις)

Στην κρίση γιατρού για τη ΜΕΘ με την ειδικότητα του εντατικολόγου-πνευμονολόγου προχώρησε το Νοσοκομείο Βόλου και ήδη τα χαρτιά εστάλησαν στο υπουργείο υγείας για να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες πρόσληψης.
Η πρόσληψη του γιατρού για τη ΜΕΘ περιλαμβάνεται στις οκτώ θέσεις που είχε προκηρύξει το Νοσοκομείο Βόλου τον περασμένο Ιούνιο και πλέον οι θέσεις καλύπτονται σιγά-σιγά.
Εξάλλου από τις οκτώ θέσεις οι μόνες που δεν έχουν κριθεί, είναι για τους παιδοψυχίατρους που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα «Ψυχαργώς».
Πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο πως συνολικά για τη μία θέση του εντατικολόγου-πνευμονολόγου ενδιαφέρθηκαν συνολικά 34 γιατροί από όλη την Ελλάδα στοιχείο που δείχνει σε μεγάλο βαθμό την ανεργία που υπάρχει στην Ελλάδα και στον κλάδο των γιατρών πλέον. Παράλληλα φαίνεται πως η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου λόγω της δημοφιλίας της για το σημαντικό έργο που παράγει, έλκει όλο και περισσότερους γιατρούς για να εργαστούν μόνιμα στο «Αχιλλοπούλειο».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε πως «προχωρήσαμε σε ακόμη μια κρίση γιατρού, αυτή τη φορά του πνευμονολόγου-εντατικολόγου για τη ΜΕΘ. Το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση ήταν πολύ μεγάλο, καθώς κατέθεσαν βιογραφικό και δικαιολογητικά 34 γιατροί. Αυτό είχε και ως συνέπεια να υπάρχει αυξημένος όγκος δουλειάς για τους κριτές που έπρεπε να δουν όλες τις αιτήσεις και να τις αξιολογήσουν.
Δεκαπέντε αγροτικοί γιατροί θα τοποθετηθούν στη Μαγνησία, με απόφαση του Υπουργού Υγείας για να εκτελέσουν την 12μηνη υποχρεωτική τους υπηρεσία ή να την συμπληρώσουν.
Ειδικότερα, τοποθετείται ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Πτελεού, μία γιατρός στο Π.Ε.Δ.Υ. – ΠΙ Νεοχωρίου, ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Σκοπέλου, μία γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Σκοπέλου , μία γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Αγ. Γεωργίου Νηλείας, ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Σκιάθου , ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Γλώσσας Σκοπέλου, ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Ζαγοράς, μία γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Σκοπέλου, ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Αλοννήσου, μία γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Βρύναινας Αλμυρού, μία γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Σκιάθου, μία γιατρός στο ΠΕΔΥ ΠΙ Γλώσσας Σκοπέλου, μία γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Κισσού Ζαγοράς κι ένας γιατρός στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Ζαγοράς.
Ο ιατρός, προκειμένου να ορκιστεί και να αναλάβει υπηρεσία, υποχρεούται, με την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία, να προσκομίσει μεταξύ άλλων τη βεβαίωση άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, καθώς και το αντίγραφο της αίτησης παραίτησης του ή της απόφασης απόλυσής του από θέση του Δημοσίου που τυχόν κατέχει.
Οι ιατροί πρέπει να διαμένουν εντός της έδρας του Π.Ε.Δ.Υ-Κέντρου Υγείας, ή του Π.Ε.Δ.Υ.-Περιφερειακού Ιατρείου στο οποίο έχουν διοριστεί και μόνο στις περιπτώσεις που αυτή δεν πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαμονής μπορεί να χορηγείται από την Προϊσταμένη Αρχή του ιατρού, άδεια διαμονής εκτός έδρας του Π.Ε.Δ.Υ-Κ.Υ ή του Π.Ε.Δ.Υ-Π.Ι.
πηγή Skiathos Life 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου