Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πτήση απο Ισραήλ για Σκιάθο

Αισιόδοξα μηνύματα για τις φετινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου
Θετικό πρόσημο αναμένεται να έχει η φετινή τουριστική σεζόν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τις πρώτες προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση 17% σε αριθμό πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.  στον πίνακα αφίξεων – αναχωρήσεων προστίθεται από φέτος απευθείας πτήση από το Ισραήλ. Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία ARKIA θα πραγματοποιήσει απευθείας πτήσεις από τις 9 έως τις 26 Μαΐου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, και ορισμένες επιπλέον στη διάρκεια της θερινής σεζόν.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ



Στη διάρκεια του Μαΐου, ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν επτά συνολικά πτήσεις με τσάρτερ 120 θέσεων. Η νέα αεροπορική σύνδεση προστίθεται σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καλή για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, η φετινή τουριστική εικόνα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη.
Η νέα απευθείας σύνδεση με το Ισραήλ, είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών και επαφών του κ. Ευσταθίου με το Ισραήλ, ενώ όπως εκτιμάται θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί, με δεδομένο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τη νησιωτική Μαγνησία.
Οι πτήσεις του Μαΐου είναι το πρώτο σημαντικό βήμα το οποίο γίνεται με την προοπτική να εδραιωθεί η συγκεκριμένη συνεργασία. Άλλωστε «το Ισραήλ είναι μια αγορά που έχει προοπτικές για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, γενικότερα» όπως επισημαίνει ο ίδιος τουριστικός πράκτορας, για να προσθέσει ότι είναι συγκυριακή η φετινή αυξητική τάση στον τουρισμό, και οφείλεται εν πολλοίς στα διεθνή γεγονότα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η πρόβλεψη για αυξητική τάση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου αφορά τον αριθμό των πτήσεων, καθώς «δεν μπορούμε, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, να κάνουμε εκτιμήσεις για τον αριθμό των θέσεων», όπως υπογραμμίζει ο κ. Ευσταθίου.
Η Αγγλία και η Σκανδιναβία αποτελούν τις δύο σταθερές αξίες του εισερχόμενου τουρισμού για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη Σερβία και την Ιταλία να διεκδικούν επίσης σημαντική θέση στη λίστα των αφίξεων του εξωτερικού.
Φορείς και επαγγελματίες αντιμετωπίζουν με πνεύμα αισιοδοξίας τη νέα σεζόν, η οποία ανοίγει στις αρχές Μαΐου για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλή εκτός απροόπτου.
Ανάλογα σχόλια διατυπώνονται από τους επαγγελματίες των νησιών, ενώ όπως επισημαίνει από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, όλα τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι πολύ ενθαρρυντικά, η τουριστική κίνηση θα σημειώσει άνοδο και ανάλογη εικόνα αναμένεται από τη Σερβία. Το νησί έδωσε δυναμικό παρών στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σερβίας, όπως άλλωστε και η Σκιάθος, και καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να προστεθεί μια επιπλέον πτήση από τη συγκεκριμένη χώρα.
Ανάλογες θέσεις διατυπώνει, τέλος, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος τονίζει ότι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό ενισχύουν τις αισιόδοξες προβλέψεις για τη νέα τουριστική σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου