Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Προτάσεις της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου για τη λειτουργία των παραλιών


ΠΡΟΣ                                                                                                            Αρ. Πρωτ.: 1
Τον Πρόεδρο και
τα Μέλη  του
Δημοτικού Συμβουλίου
Σκιάθου

  
 Θέμα: Σκέψεις – προτάσεις μας για τη λειτουργία των παραλιών της νήσου Σκιάθου

Σχετικά με το παραπάνω θέμα, θέτουμε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου τις ακόλουθες σκέψεις - προτάσεις μας:
 Είναι γνωστό ότι το νησί μας είναι προικισμένο από τη φύση με τουλάχιστον εξήντα (60) μικρές και μεγάλες πανέμορφες, κυρίως αμμώδεις παραλίες. Οι δημοφιλέστερες αυτών, αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Δήμο Σκιάθου, με Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, μέχρι σήμερα, οι παραλίες επιδέχεται βελτίωσης, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων στους λουόμενους υπηρεσιών.
    Οι προτάσεις μας, όπως καταγράφονται παρακάτω, είναι οι εξής:
1. Παρατηρείται κάθε χρόνο καθυστέρηση στην παραχώρηση των παραλιών στους παραχωρησιούχους (μετά από διαγωνισμό ή στους όμορους) με υπαιτιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Συνεπώς, είναι αναγκαία η άσκηση πίεσης στο Υπουργείο για την έγκαιρη παραχώρηση των ακτών στους ΟΤΑ.
  2. Παρατηρείται κάθε χρόνο η από τους παραχωρησιούχους παράβαση των όρων παραχώρησης της συμβάσεως μεταξύ αυτών και του Δήμου, με αποτέλεσμα  την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Προτείνουμε την ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία- Α.Τ. Σκιάθου- Λιμεναρχείο Σκιάθου).
   3. Να προβλεφθεί στην κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. η αναβάθμιση της αισθητικής των χρησιμοποιούμενων ομπρελών. Προτείνουμε όλες οι ομπρέλες να είναι μόνο από πανί, με χρώματα που προσιδιάζουν στο περιβάλλον.
  4. Πέραν των δημοφιλών μεγάλων παραλιών, υπάρχουν και μικρές παραλίες, που βρίσκονται σε απομονωμένες (δυσπρόσιτες) περιοχές (π.χ. στα νησιά Μεγάλος και Μικρός Τσουγκριάς, Άρκος, Μαραγκός, στο Καλαμάκι κ.λπ.), οι οποίες, ναι μεν δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον, πλην όμως  τις επισκέπτονται αρκετοί επισκέπτες του νησιού. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τη δημοτική αρχή, για τον καθαρισμό αυτών με τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων και μεταφορά τους στο λιμάνι, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.
  5. Έχει διαπιστωθεί ρύπανση στο βυθό δημοφιλών παραλιών (πχ. Κουκουναριές, Τρούλος, Αγία Παρασκευή κ.λ.π.) με ρίψη πλαστικών,  μεταλλικών και άλλων κινητών πραγμάτων, τα οποία υποβαθμίζουν το θαλάσσιο περιβάλλον, προκαλώντας αρνητική εικόνα στους επισκέπτες του νησιού, αλλά και προσβολή του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων του. Προτείνουμε να αναληφθεί προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων (πολιτιστικών συλλόγων, επαγγελματικών σωματείων).


Σκιάθος, 17/05/2017
Μ’ εκτίμηση,

                Αλέξανδρος Ευσταθίου                                                 Ερουλία Διολέτα
                      Πρόεδρος ΔΣ                                                                    Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου