Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Αδειες δόμησης για τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Την έκδοση οικοδομικών αδειών για τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εξασφάλισε η Fraport Greece, εξέλιξη που ενισχύει τον στόχο για επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.



Στα αεροδρόμια αυτά συμπεριλαμβάνονται της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και του Ακτίου, που ανήκουν στην πρώτη ομάδα της παραχώρησης, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι άδειες και για τα υπόλοιπα.
Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις στο παλιό τέρμιναλ, το οποίο θα εκσυγχρονιστεί και θα αλλάξει όψη, με την προσθήκη νέων αεραγωγών, συστήματος ψύξης – θέρμανσης και ό,τι απαιτείται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Ο κύριος όγκος των προβλεπόμενων παρεμβάσεων, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από τη Fraport Greece στο αεροδρόμιο της Σκιάθου περιλαμβάνουν: Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού. Αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, 39% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 9.511 τετραγωνικά μέτρα με την επέκταση υπαρχόντων κτιρίων, 11% αύξηση των σταθμών Check-in (από 9 σε 10), 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 3 σε 4) και διπλασιασμό των ζωνών παραλαβής αποσκευών (από 1 σε 2).
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Fraport Greece, «το έργο παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην εθνική βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, με τεράστια οφέλη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Πέρα από τα σημαντικά έσοδα για το ελληνικό κράτος σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, και τη σημαντική ώθηση που δίνεται στον ελληνικό τουρισμό, η επένδυση της Fraport Greece θα αποτελέσει «μοχλό ανάπτυξης» για τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξής τους μέσω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στις περιοχές αυτές, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
πηγή Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου