Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ισραηλινοί επενδυτές στη Σκιάθο

Νέες προοπτικές δημιουργεί για την Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, το επενδυτικό ενδιαφέρον που διαφαίνεται από το Ισραήλ. Μετά τον κύκλο επαφών που έχει ανοίξει με την Ρώσικη αγορά, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να διευρυνθεί ο κύκλος και προς άλλες κατευθύνσεις, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών στο νησί.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην διεθνή έκθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου στο Τελ Αβίβ, μεγάλη κατασκευαστική εταιρία, που συμμετείχε με δικό της περίπτερο, παρουσίασε μεταξύ άλλων και ακίνητα που είναι διαθέσιμα προς πώληση στην Σκιάθο. Όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο κ. Κώστας Ζεμπέκης, ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου της Σκιάθου «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από την πλευρά των Ισραηλινών για την Ελλάδα γενικότερα και ιδιαίτερα την Σκιάθο, η οποία είναι ένα νησί που αναπτύσσεται διαρκώς. Υπάρχουν ήδη προτάσεις σε αναμονή και εκτιμούμε, προσθέτει ο ίδιος, ότι θα τελεσφορήσουν όταν εκλείψει το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί».
Στο μεταξύ, ποικίλες προτάσεις διατυπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου. Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, συγκαταλέγεται η δημιουργία πλωτών εξεδρών στις παραλίες του νησιού, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η πρόσδεση ιδιωτικών σκαφών, αλλά και η τοποθέτηση οθονών αφής στον χώρο του αεροδρομίου, όπου θα μπορούν οι τουρίστες να καταγράφουν τις εντυπώσεις, τα σχόλια και τις γενικότερες παρατηρήσεις τους, από την διαμονή τους στην Σκιάθο.
Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της Παπαδιαμάντη, που είναι ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η υιοθέτηση προτάσεων φωτορεαλισμού, προκειμένου να έχουν ομοιόμορφη εικόνα τα καταστήματα της οδού Παπαδιαμάντη και παράλληλα να τοποθετηθούν καλαίσθητα ξύλινα πλαίσια στα σημεία όπου εναποτίθενται απορρίμματα, ώστε να καλύπτονται οι κάλαθοι που βρίσκονται κατά μήκος του συγκεκριμένου δρόμου. Ένα βασικό σημείο το οποίο τέθηκε προς συζήτηση στην παραπάνω συνεδρίαση είναι, παράλληλα, η ανάγκη τοποθέτησης ειδικής σήμανσης στην εθνική οδό, η οποία θα αναφέρεται στις Βόρειες Σποράδες και θα είναι ορατή από όσους κατευθύνονται προς την περιοχή μας.
Η αναβάθμιση υπηρεσιών είναι, εξάλλου, ο τομέας στον οποίο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ιθυνόντων, προκειμένου να καταστεί εφικτός στην πράξη ο στόχος της περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού. Με βάση το τοπικό σύμφωνο ποιότητας που προτάθηκε, οι επαγγελματίες που θα συμμετέχουν, θα υποδέχονται με παραδοσιακά κεράσματα τους τουρίστες, προσφέροντάς τους είτε γλυκά του κουταλιού, είτε άλλα τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα, της επιλογής τους.
Τέλος, προτάθηκε η δημιουργία ειδικού γραφείου στο Δήμο Σκιάθου, στην αρμοδιότητα του οποίου θα είναι η επικοινωνία με εταιρίες παραγωγής του εξωτερικού, προκειμένου να γυρίζονται στην γενέτειρα του Παπαδιαμάντη ταινίες, ντοκιμαντέρ ή βίντεο κλιπ, που θα συμβάλουν στην ευρύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου