Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Διεθνές γνωστό τουριστικό portal travelpress για τη σκιάθο

O  όμιλος Philian hotels με επικεφαλή τον Ιωάννη Κουκουλάκη έναν πολύ δραστήριο ξενοδόχο εδώ και 25 χρόνια με επιχειρήσεις ξενοδοχειακές στην  Σκιάθο και στην Θεσσαλονίκη, έδωσε μία πολύ εποικοδομητική συνέντευξη για την τουριστική κίνηση της νέας σαιζόν στην Σκιάθο ως πρόεδρος πλέον της ένωσης ξενοδόχων του νησιού.
Κύριε Κουκουλάκη εκτός από ξενοδόχος πλέον έχετε και το βάρος της εκπροσώπησης των ξενοδόχων Σκιάθου πολύ τιμητικό για εσάς και αυτό δείχνει τον σεβασμό πρός το πρόσωπο σας εδώ στο νησί, για πείτε μας πλέον την εκτίμηση για την τουριστική κίνηση της νέας σεζόν 2011?
Πάντα με μεθοδικές και οργανωμένες κινήσεις πετύχαινα τους στόχους μου στις ξενοδοχειακές μου δραστηριότητες και με μικρά βήματα έφτασα εδώ που είμαι σήμερα. Οπότε το ίδιο συμβουλεύω να κάνουνε και οι συνάδερφοι μου. Πιστεύω ότι η νέα σεζόν θα είναι πολύ καλή για τον τουρισμό στο νησί μας και κατά επέκταση στην Ελλάδα.
Με οργανωμένες πλέον  καμπάνιες από την μεριά της πολιτείας και πρώτη φορά με στοχευμένες προτάσεις έχουμε την δυνατότητα να πιάσουμε μία αύξηση 12-15% σε σχέση με πέρυσι. Εμείς εδώ στο νησί  ως ένωση ξενοδόχων πήραμε μια πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθούμε πολύ δυνατά και στοχεύμενα στο κομμάτι του ιντερνετ αλλά και στην παρουσία μας σε εκθέσεις επί της ουσίας στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Σκιάθος πλέον εδώ και 3 χρόνια έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου και μεγάλη σαιζόν με προοπτική λόγω και μορφολογίας της να δημιουργήσει την δυνατότητα να δέχεται τουρισμό εναλλακτικό και τις άλλες εποχές του χρόνου.
Σημαντικό όμως πιστεύω είναι  ότι το νησί έχει αεροδρόμιο και έτσι μπορεί και δέχεται τσάρτερ πάρα πολύ σημαντικό για την τουριστική μας δραστηριότητα. Θέλω να τονίσω επίσης ότι είμαστε σε κοινή δράση με την τοπική αυτοδιοίκηση για το καλό του νησιού και των επιχειρήσεων κατά επέκταση και συμβάλουμε με ουσιαστικές προτάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας οι οποίες θα συμβάλουνε στην αύξηση του τουρισμού. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε συνεργασίες με εταιρείες οι οποίες στην ουσία θα επενδύσουνε με χορηγίες στο νησί και θα αποκομίσουνε φυσικά πολλά κέρδη και στην διάρκεια της συνεργασίας μας αυτό νομίζω είναι και το νέο τουριστικό μάρκετινγκ. Πιστεύω στην νέα γένια ξενοδόχων που είναι τα παιδιά μας αλλά και άλλα μέλη της κοινωνίας μας τα οποία πλέον είναι καταρτισμένα τεχνολογικά και μπορούνε να πάνε ψηλά το τουριστικό κομμάτι στην Ελλάδα.  Επίσης παρόλο που δεν έχω γνώσεις τεχνολογικές θα ήθελα να τονίσω είμαι ο πρώτος που τους προέτρεψα  να ασχοληθούνε εντατικά με αυτό τον τομέα που θα αποφέρει πολλά κέρδη για τα ξενοδοχεία μας από εδώ και πέρα διότι το internet marketing φέρνει το στοχευμένο αποτέλεσμα δηλ. στοχεύουμε σε μία αγορά και δημιουργούμε με δυναμική προβολή τις κατάλληλες συνθήκες για να προσεγγίσουμε τουρισμό και να τον κατευθύνουμε στο νησί μας κατά επέκταση.
Η κρίση  πιστεύετε  ότι θα δημιουργήσει προβλήματα για τον τουρισμό στην χώρα μας διότι είναι βασικό κομμάτι της οικονομίας μας η θα την προσπεράσουμε πιο δυνατοί και οργανωμένοι?
Πιστεύω ότι με βήματα σταθερά την νέα χρονιά και με την ουσιαστική και συστηματική δουλειά που κάνουμε στην προβολή του νησιού μας αλλά από ότι ενημερώνομαι και από εκπροσώπους και άλλων νησιών θα ξεπεράσουμε αλώβητοι την οικονομική αυτήν κατάσταση και μάλιστα με  θετικά στατιστικά από τους tour operator του εξωτερικού ότι η αύξηση θεωρείτε δεδομένη την νέα χρονιά.
Κλείνοντας την συζήτηση μας με τον  κύριο Ιωάννη  Κουκουλάκη τον πρόεδρο ξενοδόχων Σκιάθου  θα θέλαμε μια τελευταία σας κουβέντα για τον ρόλο που θα παίξουν οι νέες τεχνολογίες στο τουριστικό κομμάτι της χώρας μας αλλά και εάν είναι ώριμη η αγορά να το δεχθεί?
Ευχαριστώ καταρχάς για την τιμή που μού κάνατε και μιλήσαμε για τον τουρισμό και κατά επέκταση για την πορεία του  και στο νησί της Σκιάθου το οποίο εκπροσωπώ. Σίγουρα οι συνθήκες ωριμάσανε κατά πολύ πλέον και στην χώρα μας στον τομέα αυτόν και θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τουριστική μας βιομηχανία και θέλω να κλείσω με μια κουβέντα πολύ σοβαρή ,να κοιτάξουμε όλοι μας το τουριστικό κομμάτι σαν κόρη οφθαλμού διότι από την μια φέρνει πολλά χρήματα στην χώρα μας και είναι ένα από τα βασικά σημεία της οικονομίας μας αλλά από την άλλη δημιουργεί μέσα από συνθήκες ώριμες ,θέσεις εργασίας σε όλη την τουριστική Ελλάδα που τόσο έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου