Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

πρώτος στην Μαγνησία στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου!

Δημοτικός λαχανόκηπος 20 στρεμμάτων

Θα διατεθούν τμήματα 150 τ.μ. σε δημότες για βιολογική καλλιέργεια
Μετά τα συσσίτια, τη διανομή φαγητού κατ’ οίκον σε περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης, τη λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων και ιατρείων, έρχονται οι δημοτικοί λαχανόκηποι. Ο πρώτος στην Μαγνησία θα είναι έκτασης 20 στρεμμάτων και θα δημιουργηθεί στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του δημοτικού λαχανόκηπου, ως αντίδοτο στην κρίση, αλλά και ως κίνητρο για δημιουργία.
Ο δημοτικός λαχανόκηπος όπου θα καλλιεργούνται βιολογικά λαχανικά θα είναι έκτασης 20 στρεμμάτων, ο Δήμος θα διαθέσει δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια της Ζαγοράς στην θέση «Παναγίτσα» και θα διατεθούν τμήματα 150 τ.μ. στους τελικούς δικαιούχους.
Εν τω μεταξύ από την Δημοτική Αρχή έχουν ζητήσει από τα Τοπικά Συμβούλια να συνεδριάσουν ώστε να υποδείξουν και άλλες δημοτικές εκτάσεις που θα μπορούν να μετατραπούν σε δημοτικούς λαχανόκηπους ενώ τονίζεται πως στις καλλιέργειες θα βοηθούν γεωπόνοι οι οποίοι και αναμένονται στο Δήμο μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου