Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Παπαδιαμάντης «ξαναζεί» στις εκκλησίες της Πόλης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι ηθοποιοί Αγγελος Αντωνόπουλος και Νένα Μεντή και οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θωμάς Κοροβίνης, Κώστας Ακρίβος θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης.


Ο Παπαδιαμάντης «ξαναζεί» στις εκκλησίες της Πόλης
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι ηθοποιοί Αγγελος Αντωνόπουλος και Νένα Μεντή και οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θωμάς Κοροβίνης, Κώστας Ακρίβος θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τον τίτλο «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», που διοργανώνεται στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη, από την Πέμπτη έως την Κυριακή.



Το έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου Σκιαθίτη διηγηματογράφου θα μελετήσουν και θα προσεγγίσουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, κληρικοί και δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο ενός μαθητικού συνεδρίου που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης, στις αίθουσες του Ζωγραφείου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής μαθητών με θέμα «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 150 μαθητές από 12 δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά σχολεία και τρία ομογενειακά της Πόλης.
πηγη εφημεριδα εθνος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22808&subid=2&pubid=63629669

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου