Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Παύλος Μαρκάκης: «Κανένα έργο της Μαγνησίας δεν θα ξεκινήσει με την παρούσα κυβέρνηση»

 
Γράφει:
17/03/2012, 13:00
«Απογοητευτική για τη Μαγνησία» χαρακτήρισε την σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο Υπουργείο Υποδομών, ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Παύλος Μαρκάκης, διαπιστώνοντας ότι όλα τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις τους έχουν αφεθεί σε μελλοντικό σχεδιασμό, ενώ τα υπόλοιπα έχουν παραπεμφθεί στην περιφερειακή διοίκηση που αδυνατεί να τα χρηματοδοτήσει.



Πιο συγκεκριμένα:

Κόμβος Βελεστίνου: Η απορρόφηση του έργου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια η χρηματοδότηση του οδοστρώματος, ενώ με διάφορες δικαιολογίες σε σχέση με το στρατόπεδο, καθυστερεί η εξέλιξη του έργου.

Εργολαβία – σκούπα περιφερειακού: Η δημοπράτηση του έργου μετατίθεται για μετά τις εκλογές. Η χρηματοδότηση συναρτάται από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ προέκυψε θέμα απαλλοτριώσεων στον Κόμβο Μελισσατίκων. Κανείς δεν γνώριζε για το θέμα αυτό, που αποκαλύφθηκε στην σύσκεψη από υπάλληλο του Υπουργείου. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, ενώ υπάρχουν χρήματα στο Υπουργείο για τις συντηρήσεις στον Περιφερειακό, οι παρεμβάσεις γίνονται πάντα καθυστερημένα κι ενώ έχουν συμβεί ατυχήματα ή έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις από μαθητές ή πολίτες.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρκάκης ούτε οι πιο ένθερμοι οπαδοί της κυβέρνησης θέλησαν να κουβεντιάσουν την ολοκλήρωση του Περιφερειακού, παραπέμποντάς τη για μετά την ολοκλήρωση του τμήματος Γορίτσας – Αγριάς, που χρονικά δεν προσδιορίστηκε.
Κάρλα: Σειρά ενεργειών που συγκρούονται. Οι γεωτρήσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου που έχουν σταματήσει, κινδυνεύουν με απένταξη, προκαλώντας απώλεια 200 εκ. ευρώ από τα περιφερειακά προγράμματα.

Επίσης, αναζητείται χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση εργολαβίας – σκούπας ώστε να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Κανείς στη σύσκεψη δεν γνώριζε για την χρηματοδότηση αυτή.

Αεροδρόμιο Σκιάθου: Προέκυψε νέο θέμα με την στήριξη του έργου, λόγω μελέτης που πρέπει να γίνει για να αποδειχθεί ότι η χρηματοδότησή του δεν γίνεται από το κράτος. Η μελέτη αυτή δεν αναμένεται μέσα στο 2012.

Όπως δήλωσε ο κ .Μαρκάκης: «Η σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών απέδειξε περίτρανα αυτό που όλοι οι πολίτες στη Μαγνησία γνώριζαν ήδη: ότι δεν υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση για την πρόοδο των έργων που τόση ανάγκη έχει ο νομός. Μάλιστα, το… μπάχαλο που επικρατεί είναι τόσο μεγάλο, που, παρά τους επτά (!) αρμόδιους που έχει το Υπουργείο να ασχολούνται με τη Μαγνησία, όλοι έχουν μόλις αναλάβει και δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα, ότι η αναγκαία εργολαβία – σκούπα πρέπει να ξεκινήσει από το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών και να φύγουν όλοι οι ‘αρμόδιοι’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου