Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Γιγαντώνεται» το καταναλωτικό κίνημα στη Μαγνησία

 

Μετά την προμήθεια πατάτας, έρχονται όσπρια και λάδι
Γράφει: magnesianews.gr
05/03/2012, 19:15




«Γιγαντώνεται» όσο περνούν οι μέρες το καταναλωτικό κίνημα, με αφορμή την προμήθεια και μαζική διανομή της πατάτας από το Νευροκόπι και το έναυσμα που δόθηκε προ λίγων μηνών από οργάνωση πολιτών της Κατερίνης.



Ενέργειες σε τοπικό επίπεδο, γίνονται πλέον, μετά την κίνηση της ομάδας «Άνωσης» εργαζομένων του Νοσοκομείου και άλλων καταναλωτών- συμπολιτών και για την αγορά των κρεάτων, κυρίως λόγω του Πάσχα, που όμως συναντά αρκετές δυσκολίες, καθώς τίθενται ζητήματα υγειονομικής φύλαξης, τιμολογίων, σφαγής κ.λ.π.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο-Ένα 102,5 η πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων κ. Χαρούλα Διβάνη, ανέφερε ότι αν εξαιρέσει κανείς την περυσινή χρονιά που ήταν οικονομικά καλή, όλες οι προηγούμενες χρονιές ήταν άσχημες για τους κτηνοτρόφους που δεν κατάφεραν να πάρουν από κρεοπώλες και μεσάζοντες περισσότερα από 4- 5,5 ευρώ το κιλό.

Φέτος είπε η κα Διβάνη, είναι η σειρά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών λόγω και της κρίσης να κερδίσουν, αφήνοντας αιχμές για τη στάση μεσαζόντων τα προηγούμενα χρόνια.
Μιλώντας επίσης στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ ο πρόεδρος των κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Κανελλόπουλος, οι κρεοπώλες ουδέποτε αισχροκέρδησαν, ενώ οι τιμές που έδιναν και δίνουν στους κτηνοτρόφους, είναι οι καλύτερες δυνατές και σίγουρα καλύτερες από αυτές που δίνουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι στα μεγάλα μάρκετ κ.α.

Επέκταση
Στο μεταξύ, ενώ οι παραγγελίες μέσω του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Ένωσης Καταναλωτών «πάγωσαν» μέχρι νεωτέρας, η «Συνέλευση Κατοίκων Αλυκών» ανέλαβε την πρωτοβουλία να παραγγείλει όχι μόνο πατάτες από τη Β. Ελλάδα, αλλά και ρύζι από τη Χαλάστρα.

Μιλώντας στο Ράδιο-Ένα 102,5 ως εκπρόσωπος των κατοίκων ο κ. Ποθητός, «η Συνέλευση δεν θα συνεχίσει για πάντα τις παραγγελίες, ωστόσο, θέλοντας να συμβάλει στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί, συμμετέχει με κάποιες παραγγελίες που μπορούν να κάνουν όσοι Βολιώτες επιθυμούν».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, «ότι υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας πατάτας σε τιμές απευθείας από τους παραγωγούς Νευροκοπίου με 0,28ευρώ/ κιλό. Επίσης μετά από επικοινωνία που είχαμε με προμηθευτές θα μπορέσουμε να σας προμηθεύσουμε και με ρύζι των 5 κιλών: Κίτρινο =>3,90ε/5κιλά, Νυχάκι 3,70ε/5/κιλά, Γλασέ => 4,10ε/5κιλά, Καρολίνα => 5,00ε/5κιλά. Τηλ. Επικοινωνίας : 2421088284.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου