Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σε ιδιώτη η αποκομιδή απορριμμάτων στη Σκιάθο


Ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει από τον ερχόμενο Μάιο τα έργα της αποκομιδής απορριμμάτων και της καθαριότητας στην πόλη της Σκιάθου


Στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία των έργων της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας στην πόλη και τους περιφερειακούς δρόμους για την ερχόμενη τουριστική περίοδο προχωρεί ο Δήμος Σκιάθου, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, αποφασίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Στο μεταξύ, τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Σκιάθου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ) του νησιού μπλόκαρε εργολάβος για οφειλές συνολικού ύψους 277.000 ευρώ.
Ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει από τον ερχόμενο Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο τα έργα της αποκομιδής απορριμμάτων και της καθαριότητας στην πόλη της Σκιάθου και στους περιφερειακούς δρόμους, έναντι του ποσού των 205.000 ευρώ.
Στη σχετική απόφαση κατέληξε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του συνεδρίασης, με το σκεπτικό να μην προκύψουν προβλήματα στον τομέα της Καθαριότητας την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

«Πρόκειται για αναγκαστική προσγείωση» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτης «καθώς όλοι οι Δήμοι έχουν εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και πρέπει με κάποιο τρόπο να αντεπεξέλθουν. Την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα στην πόλη της Σκιάθου και τους περιφερειακούς δρόμους αναλαμβάνει για πέντε μήνες την τουριστική περίοδο ιδιώτης, τον οποίο θα ενισχύσουμε με τέσσερις υπαλλήλους του Δήμου» ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Σκιάθου.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας κ. Φ. Κοφινάς υπογράμμισε ότι «εμείς συμφωνούμε, προκειμένου να γίνει έργο στην Καθαριότητα, διότι με έξι οδηγούς, τέσσερις εργάτες και δύο οχήματα που διαθέτει ο Δήμος στην παρούσα συγκυρία η τουριστική περίοδος δεν βγαίνει» σημείωσε ο κ. Κοφίνας.
Να τονιστεί ότι κατά της ανάθεσης των έργων αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαριότητας τάχθηκαν η παράταξη της κ. Αναστασίας Φιλαρέτου και η «Λαϊκή Συσπείρωση».
πηγη : Εφημεριδα Θεσσαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου