Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Πάσχα - Άνοιξη – Απόδραση Συνειρμός σκέψης που αυτόματα γεννιέται στους κατοίκους της πόλης αυτή την εποχή!!

Αν επιθυμείτε να απολαύσετε ένα γραφικό Πάσχα με Βυζαντινές αποχρώσεις επιλέξτε να επισκεφθείτε την Σκιάθο.
Φύση ολάνθιστη , πολύχρωμη , πλούσια, ευωδιαστή αναγεννημένη περιμένει τους επισκέπτες της να περιδιαβούν τα μονοπάτια της .
Οι Εκκλησίες της Σκιάθου Τρεις Ιεράρχες. Παναγία η Λημνιά και το Μοναστήρι Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, τηρούν τα έθιμα και την παράδοση του Αγίου Όρους στο Λειτουργικό τους.
Λειτουργίες κατανυκτικές, ψαλμοί Βυζαντινοί, και αυτή η ιδιαίτερη ευωδιά που σκορπίζουν τα λουλούδια όταν τ΄αγγίζει το λιβάνι, προκαλούν αγαλλίαση και ανάταση ψυχής.
Την Μεγάλη Πέμπτη παιδιά κρατώντας λουλουδένιους σταυρούς τραγουδούν πόρτα πόρτα το τραγούδι που αναγγέλει την σταύρωση ..... Σήμερα μαύρος ουρανός σήμερα Μαύρη μέρα ..................
Την Μεγάλη Παρασκευή ο Επιτάφιος του Μοναστηριού της Ευαγγελιστρίας βγαίνει στις 20.30 περίπου .Οι επιτάφιοι των Εκκλησιών της πόλης της Σκιάθου βγαίνουν στις 03.00 το πρωί τηρώντας το Έθιμο του Αγίου Όρους. Η μελωδία « ω γλυκύ μου Εαρ γλυκύτατόν μου τέκνον ¨» κατακλύζει τα στενά και το φως των κεριών των πιστών που ακολουθούν τους επιτάφιους σκιαγραφεί την πορεία μέσα από τα στενά της πόλης. Μια μοναδική εμπειρία γεμάτη κατάνυξη !!!
12:00 Μέγα Σάββατο η Πρώτη Ανάσταση και τα μεσάνυκτα η Ανάσταση με θέα το Αιγαίο.
Κυριακή το Πάσχα όλοι γιορτάζουν με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο . Ψήνονται αρνιά από το πρωί και γεμίζει ο τόπος γιορτινές μυρωδιές και εύθυμα τραγούδια.
Θα ζήσετε ένα Πάσχα βγαλμένο λες από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη και θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το σπίτι που έζησε το οποίο λειτουργεί σαν Μουσείο.
Καλό Πάσχα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου