Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στο «μείον» ο τουρισμός λόγω ρευστότητας,Μόνο η Σκιάθος… «χαμογελάει»



undefined
Μόνο η Σκιάθος… «χαμογελάει», μεγάλες μειώσεις στη χερσαία Μαγνησία
Γράφει:
25/05/2012, 20:00




Η πολιτική ρευστότητα στη χώρα, έχει αρνητικές συνέπειες για τη μοναδική «ενεργητική» βιομηχανία της Ελλάδας, αυτής του τουρισμού, με τις ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες του εξωτερικού να λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις στη χερσαία Μαγνησία.


Η μόνη περιοχή που «χαμογελάει» είναι η Σκιάθος, που αν και ακόμη δεν άρχισαν οι Έλληνες τις διακοπές τους, ήδη καταγράφει πληρότητες της τάξης του 100% για τα πολλών αστέρων ξενοδοχεία και του 80-85% για τα χαμηλότερης κατηγορίας.


Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, επισήμανε ότι κανείς, πριν τις εκλογές του Μαΐου δεν φανταζόταν ότι δεν θα σχηματιζόταν οικουμενική κυβέρνηση και ότι η χώρα θα «σερνόταν» ξανά στο …χορό των εκλογών. Συμπλήρωσε σε ότι οι επιχειρηματίες ζητούν μια σταθερή κυβέρνηση, για να επαναφέρει τη χώρα μας στην τροχιά που έχασε εδώ και αρκετά χρόνια.

«Το θέμα είναι ότι δεν φταίνε οι επιχειρηματίες του τουρισμού που σήμερα οδεύουν προς την καταστροφή και δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.
«Αρνητικά μηνύματα».

Όπως εξήγησε, υπήρχε μια ελπίδα, που ήταν το τουριστικό προϊόν, για να γίνει ένας τζίρος και να κινηθούν τα καταστήματα και οι τοπικές οικονομίες, ωστόσο η ρευστότητα στο πολιτικό πεδίο και οι «ψίθυροι» για οικονομική καταστροφή, έχουν αποτέλεσμα για φοβερά αρνητικά μηνύματα. Εξέφρασε δε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα και όσα ακούγονται στο εξωτερικό, πέρασε τόσο έντονα και ήδη εισπράττουμε τις αρνητικές επιπτώσεις, προβληματισμός που εκφράστηκε και στη συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τις προηγούμενες ημέρες.
Όσον αγορά στην χερσαία Μαγνησίας, η πτώση της τουριστικής κίνησης, τον μήνα Μάιο, ανέρχεται σε 40%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 2011, είχε πτώση περίπου 20% απ’ ότι το 2010, ενώ, σε σύγκριση με το 2007, η τουριστική κίνηση τον τρέχοντα μήνα στη Μαγνησίας έπεσε σε τζίρους περίπου στο 80%!!!

«Ούτε μια κράτηση την εβδομάδα»
«Δύο ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ ο ρυθμός των κρατήσεων ήταν φυσιολογικός για την εποχή στην Ελλάδα, υπάρχει κάθετη πτώση και υπάρχουν πολλές μονάδες στη Μαγνησία που δεν κάνουν ούτε μια κράτηση ανά εβδομάδα…», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο οποίος μάλιστα ανέφερε, ότι, λόγω της νέας εκλογικής αναμέτρησης, δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι σήμερα αναμένεται στον Αγ. Ιωάννη, το πρώτο γκρουπ 35 Ρώσων τουριστών, ωστόσο, ελλείψει χρημάτων, ο προορισμός, όπως και άλλοι στο Ανατολικό Πήλιο δεν είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αλλαγή σκηνικού στη Σκιάθο
Στον αντίποδα, στη Σκιάθο η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και το νησί αναμένεται να «βουλιάξει» από κόσμο.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Γιάννης Κουκουλάκης, η Σκιάθος θα είναι και φέτος ο νούμερο ένα προορισμός και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ακύρωση ή μείωση της κίνησης.

Τον Μάιο, ανέφερε, υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα, λόγω του καιρού όμως, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η πληρότητα αναμένεται στο 100%, ενώ και τον Σεπτέμβριο υπάρχει σχετικά καλή πληρότητα μέχρι τώρα. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, ελάχιστα καταλύματα είναι ακόμη ελεύθερα.

Την περίοδο αυτή κάνουν διακοπές στη Σκιάθο τουρίστες από την Αγγλία, τη Σκανδιναβία, τη Σερβία και την Τσεχία, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για τον τουρισμό από την Ελλάδα, αν και εκτίμησε ότι θα είναι κι αυτός ανεβασμένος, καθώς η Σκιάθος θα αποτελέσει πρώτο προορισμό.

Όσον αφορά στο Gay Festival, που θα γίνει στη Σκιάθο 12 με 15 Ιουλίου και ήδη έχει ξεκινήσει η επισκεψιμότητα, ενώ η διαφήμιση που έγινε για τη Σκιάθο, λόγω του festival, σίγουρα θα έχει θετική ανταπόκριση τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.
magnesia news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου