Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Σκιάθο



Απ΄τους ξενοδόχους, εν μέσω ασταθούς κλίματος…
Γράφει:
18/05/2012, 17:30





Συγκρατημένη αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στη Σκιάθο εκφράζουν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αστάθεια του πολιτικού μας συστήματος.



Σε ανακοίνωση μάλιστα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τονίζεται ότι «δυστυχώς η συνεχής αρνητική ειδησεογραφία των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει σοβαρό αντίκτυπο στον κλάδο του τουρισμού που παρέμεινε η μόνη ζωντανή μας ελπίδα».

Όπως αναφέρεται, «τις τελευταίες μέρες η συχνότητα και η ποσότητα των εισερχομένων κρατήσεων ,πανελλαδικά, σημειώνουν μείωση σε ποσοστό 30% - 50%. Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα υπάρχει μείωση έως και 50%, στην Κρήτη έως και 50 %, στις Κυκλάδες έως και 30%, στην Κω έως και 40%, στην Πελοπόννησο έως και 50%, στην Χαλκιδική έως και 30%. Τα ποσοστά αυτά δύσκολα θα ανακάμψουν στη διάρκεια της σαιζόν δεδομένης πλέον της οικονομικής κρίσης που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη».

Σημειώνεται μάλιστα, ότι «είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη, αυτήν τη στιγμή, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από το Ελληνικό κράτος, προκειμένου να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η επιλογή ενός ξένου πολίτη να επισκεφθεί τη χώρα μας, είναι επιλογή που δεν ενέχει κανενός είδους "κινδύνους" ή "απειλές"».

Ο Όμιλος Τουριστικής Προβολής Σκιάθου μέσω των ενεργειών του θα προσπαθήσει να διατηρήσει το όνομα της Σκιάθου στην επικαιρότητα και να προβάλει συνεχώς το τουριστικό της προϊόν, «ώστε να αποφύγουμε ραγδαίες μειώσεις στις εισερχόμενες κρατήσεις, και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στο νησί. Διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» αναφέρει ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Κουκουλάκης .
magnesia news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου