Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στη Σκιάθο larissanet.gr


Σκιάθος
Τη Δευτέρα 7 Μαΐου ξεκίνησαν στη Σκιάθο οι εργασίες της Study Visit GR 216 (Programme for 2011-12) με θέμα Environmental Education in primary and secondary schools. Οι επισκέψεις μελέτης (Study visits) είναι επιμορφωτικά προγράμματα του LLP 2007-13 (Long-life Learning Programme) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώνονται από μια χώρα επάνω σε επίκαιρη και σημαντική για την εκπαιδευτική πολιτική παιδαγωγική προβληματική και απευθύνονται σε στελέχη εκπαίδευσης άλλων χωρών.

       Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΙΚΥ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση με την επιθυμία να προσφέρει πλήρη υποστήριξη για την άρτια διοργάνωσή του. Οι συμμετέχοντες είναι εκπαιδευτικοί που κατάγονται από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και τη Λετονία. Εκτός από τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση, στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθούν και να μάθουν (μέσα από) τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο και τη φιλοξενία του νησιού και των άλλων Σποράδων.
       Κατά την έναρξη των εργασιών, που διεξάγονται εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, απηύθυνε χαιρετισμό η Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Κωνσταντία Πράντζου-Κανιούρα, που εισηγήθηκε κατόπιν και το θέμα “The organizational and administrative structure of education in the Region of Thessaly”. Το πρόγραμμα υποστήριξαν θερμά και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου Ελασσόνας, από τα οποία ο Κωνσταντίνος Οικονόμου παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Environmental Education in Greece: an outline» και οι Σπύρος Αναγνωστάκης και Αντρέας Γκανάτσιος την εισήγηση «Environmental programs in Education: The example of the Centre of Kissavos-Elassona». Το πρόγραμμα υποστηρίζεται ακόμη από πολλά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και από την αυτοδιοίκηση των Σποράδων, ενώ σημαντική θέση στη θεματική του κατέχει και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, κυρίως ως αφηγητής του περιβάλλοντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη κατά την έναρξη των εργασιών και πριν από τις επισκέψεις πεδίου, οι ξένοι εκπαιδευτικοί εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα της ελληνικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν από αυτή και να καταρτιστούν.
Προς τα στελέχη του ΙΚΥ, του συναδέλφους και όλους αυτούς που συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή διεξαγωγή της Επίσκεψης Μελέτης, η Περιφερειακή Διευθύντρια εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της και τις θερμές ευχαριστίες της.
larissa net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου