Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αποκλείουν την Σκιάθο από το μπάσκετ!



Δεν έχουν «κλειστό» γήπεδο
Γράφει:
12/06/2012, 16:10




Ξεσηκωμός έχει σημάνει στις τάξεις της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου αλλά και σε όλο το νησί, καθώς η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ τους ενημέρωσε ότι αποκλείονται από όλες τις διοργανώσεις και για όλες τις ηλικίες, λόγω έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου.

Η διοργανώτρια αρχή με αυτή την απόφαση της κόβει το μπάσκετ από 40 παιδάκια από τις ακαδημίες και 15 ενήλικες που αποτελούν την αντρική ομάδα και η πρόφαση είναι ότι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το ανοιχτό γήπεδο, κάτι για το οποίο ουσιαστικά δεν ευθύνεται ο σύλλογος της Σκιάθου.
Από την άλλη όταν έγινε αντιπρόταση από την Σκιάθο για την χρησιμοποίηση του γηπέδου της Σκοπέλου και πάλι δεν υπήρξε ξεκάθαρη θετική απάντηση.

Οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν ότι η διοργανώτρια αρχή θέλει να γλιτώσει τα έξοδα μετακινήσεων των ομάδων, την ώρα που για την Σκιάθο το έργο του Γυμναστικού Συλλόγου του νησιού δεν θεωρείται μόνο αθλητικό αλλά έχει και σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά του νησιού για μια ενασχόληση εκτός σχολείου και κρατώντας τα από άλλες κακές συνήθειες. Η Σκιάθος αγωνίζεται στην Α2 ΕΣΚΑΘ με το ανδρικό της τμήμα, ενώ οι ακαδημίες της τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν πολύ καλά δείγματα στα πρωταθλήματα όλων των ηλικιών. Μάλιστα το παιδικό φέτος έχει πολύ δυνατή ομάδα που θα χτυπούσε τετράδα στο πρωτάθλημα.

Με αυτή την απόφαση της όμως η διοργανώτρια αρχή αποκλείει τα παιδιά της Σκιάθου από το μπάσκετ. Να σημειωθεί ότι η Σκιάθος έχει πάρα πολλά έξοδα λόγω των μετακινήσεων της και ένα εξαιρετικά δυσβάσταχτο μπάτζετ, αλλά ποτέ οι άνθρωποι του συλλόγου δεν σκέφτηκαν να αποσυρθούν, αφού το έργο που επιτελούν είναι πάρα πολύ σημαντικό για το νησί.

Σε ένα άθλημα που έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, η Σκιάθος απομονώνεται ουσιαστικά, με μια απόφαση που φέρνει το άθλημα αρκετά χρόνια πίσω. Στο Γυμναστικό Σύλλογο Σκιάθου θεωρούν ότι στην διοργανώτρια αρχή θα σκεφτούν σοβαρότερα και δεν θα αποκλείσουν την χαρά του μπάσκετ τελικά από 40 παιδάκια τα οποία και ουσιαστικά δεν ευθύνονται για το ότι κανείς φορέας δεν αποφάσισε να φτιάξει ένα κλειστό γυμναστήριο στο νησί τους.
πηγή Magnesia news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου