Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σποράδες - Κοινή γραμμή πλεύσης στα νησιά




Προοπτικές συνεργασίας και κοινών αναπτυξιακών δράσεων σηματοδοτεί για την Σκιάθο, την Σκόπελο, την Αλόννησο και την Σκύρο, η προχθεσινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων των τεσσάρων νησιών. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην Σκύρο, κατατέθηκαν προτάσεις στο πεδίο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της ανάπτυξης, του πολιτισμού και του τουρισμού και η επιτροπή που σχηματίστηκε, από εκπροσώπους όλων των παραπάνω νησιωτικών περιοχών, ανέλαβε να επεξεργαστεί όλα τα επιμέρους δεδομένα που προέκυψαν. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η άμεση εξυπηρέτηση των τουριστών που προσεγγίζουν αεροπορικώς τα νησιά, ήταν μερικά από τα βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος. Τα πορίσματα που αναμένεται να προκύψουν έως το τέλος του χρόνου, σε συνάρτηση με τους δεσμούς επικοινωνίας που αναπτύχθηκαν, θα καθορίσουν τις πρωτοβουλίες που θα υιοθετηθούν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν από τις ομάδες εργασίας ήταν η μελλοντική συνεργασία σε ακτοπλοϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αεροδρομίου κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής «με κατάλληλους συνδυασμούς μπορούμε να πετύχουμε και αεροπορική σύνδεση μεταξύ των νησιών. Εάν υπάρχει ανταπόκριση μεταξύ των νησιών, προσθέτει ο ίδιος, ενδεχομένως με ταχύπλοο, πέρα από τις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές γραμμές, θα αποφευχθεί η πολύωρη αναμονή των τουριστών που φτάνουν αεροπορικώς στην Σκιάθο και επιθυμούν να ταξιδέψουν εν συνεχεία στην Σκόπελο, την Αλόννησο ή την Σκύρο». Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές διεύρυνσης των δρομολογίων του «Αχιλλέα», η σύνδεση των νησιών με την περιοχή της Αττικής, καθώς επίσης η προοπτική ενίσχυσης του ευρύτερου πλαισίου ακτοπλοϊκής συνεργασίας, μεταξύ των νησιών, το οποίο θα διερευνηθεί, ωστόσο, από την επιτροπή που συστήθηκε.
Ο κ. Μιχελής κάνει λόγο για «μια ουσιαστική πρώτη προσέγγιση, δεδομένου ότι μέσω της σύμπραξης, μπορούν να ωφεληθούν όλα τα νησιά».
Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, δηλώνει επίσης αισιόδοξος για την πορεία και τις προοπτικές της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα δράση επεδίωκα αυτή την συνάντηση, γιατί πιστεύω ότι τα τέσσερα νησιά έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά μπορεί το ένα να συμπληρώσει το άλλο».
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό, υπήρχε ενδιαφέρον για ότι συζητήθηκε απ’ όλα τα νησιά και θεωρώ ότι θα υπάρξουν πολύ θετικές προοπτικές από την παραπάνω συνάντηση, αλλά και όσες θα ακολουθήσουν. Αυτή ήταν η αρχή, τονίζει ο κ. Βαφίνης, έτσι ώστε να μπορέσουμε και τα τέσσερα νησιά να συνεργαστούμε, προς όφελος όλων». Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε, εξάλλου, προς συζήτηση ο Δήμος Αλοννήσου, είναι η διεύρυνση της θερινής περιόδου, η αύξηση των δρομολογίων και η διερεύνηση της ενδεχόμενης δρομολόγησης ταχυπλόου, το οποίο θα συνδέει απευθείας τα τέσσερα νησιά, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι ταξιδεύουν μέσω των αεροδρομίων της Σκιάθου και της Σκύρου, αντίστοιχα.




Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου