Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαγωνισμός Αλμυρής Πίτας Στη Σκιάθο απο την Πράσινη Αλεπού

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΕΠΟΥ …… ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ΠΙΤΕΣ
Κοντεύουν σχεδόν δύο χρόνια από το ξεκίνημα της Πράσινης Αλεπούς .
Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που έγινε με την πρωτοβουλία του Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και αγκαλιάστηκε από όλους σχεδόν τους Σκιαθίτες και τους επισκέπτες του νησιού .
Αγκαλιάστηκε γιατί δεν στάθηκε στα λόγια , στις προτάσεις και τα ευχολόγια όπως τόσες άλλες «ιδέες» αλλά έγινε πράξη, έφερε αποτέλεσμα. Βοήθησε να φύγουν για ανακύκλωση πάνω από 65 τόνοι πλαστικά μπουκάλια και 1,2 τόνοι αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών. Υπάρχουν δε στην αποθήκη 4 τόνοι πλαστικό και 1 τόνος αλουμίνιο έτοιμοι για αποστολή. Πρέπει να τονισθεί ότι όλα αυτά θα κατέληγαν στον ΧΥΤΑ Σκιάθου.
Μέχρι στιγμής λοιπόν συγκεντρώνονται και στέλνονται για ανακύκλωση τα πλαστικά μπο
υκάλια του νερού και γενικά όλα αυτά που έχουν το τριγωνικό σήμα PET1 και τα αλουμινένια κουτάκια των αναψυκτικών. Ήδη το έργο που γίνεται είναι τεράστιο και βασίζεται στον ενθουσιασμό και στην άοκνη προσπάθεια των εθελοντών. Τα λίγα χρήματα, όποτε δίνονται από τα εργοστάσια ανακύκλωσης, δεν καλύπτουν τα έξοδα που περιλαμβάνουν ενοίκιο για την αποθήκη συγκέντρωσης, λογαριασμό ρεύματος, ενοίκιο για την πρέσσα συμπίεσης , έξοδα κίνησης και συντήρησης παλαιού αυτοκινήτου (δωρεά φίλου), αποζημίωση ανθρώπων που μας βοηθούν , ασφάλειες, έξοδα για τα δίχτυα και για τα έντυπα και πολλά άλλα. Γι’ αυτό η Πράσινη Αλεπού διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις που έχουν σαν στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης αλλά παράλληλα ψυχαγωγούν, βοηθούν στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και συσφίγγει τους δεσμούς της ομάδας.
Πέρυσι μεταξύ άλλων οργανώθηκε διαγωνισμός φασολάδας. Φέτος θα γίνει διαγωνισμός Αλμυρής Πίτας.
Προσκαλεί, προκαλεί και παρακαλεί όλες και όλους αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου να βρεθούν στην είσοδο στο Μπούρτζι είτε ως συμμετέχοντες είτε ως κριτές.
Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια. Η ανακύκλωση πρέπει να συνεχιστεί .
Αναστασία Φιλαρέτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου