Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σκιάθος ο αγαπημένος προορισμός μελλονύμφων


Προκρατήσεις μελλονύμφων στα νησιά

Σημαντική θέση στις προτιμήσεις των μελλονύμφων κατέχουν οι Βόρειες Σποράδες, με αποτέλεσμα να εγγράφονται ήδη δεκάδες προκρατήσεις για την ερχόμενη σεζόν. Ζευγάρια από διάφορες περιοχές του κόσμου, από την Ευρώπη έως την Λατινική Αμερική, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να τελέσουν σε Ελληνικό και δη νησιώτικο περιβάλλον, τους γάμους τους. Η σαφής αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι πολιτικοί γάμοι αποδίδεται εν μέρει στην απήχηση της ταινίας «Μάμα μία» αλλά όπως εκτιμάται παράλληλα, το διαδίκτυο είναι ένα βασικότατο μέσο προβολής. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι μελλόνυμφοι μοιράζονται με άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος την πιο ευτυχισμένη τους στιγμή, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και πρακτικά οφέλη για τα νησιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

«Έχουν ήδη αρχίσει οι προκρατήσεις μελλονύμφων, οι οποίοι επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο στην Σκιάθο» αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης. Όπως επισημαίνει ταυτόχρονα ο ίδιος «κάθε πολιτικός γάμος αποφέρει οικονομικά οφέλη στο νησί, διότι οι μελλόνυμφοι συνοδεύονται από συγγενείς και φίλους, περίπου 20, 30 ή 50 άτομα κατά περίπτωση, που παραμένουν από μια έως δύο εβδομάδες, ενισχύοντας την κίνηση των τοπικών καταστημάτων». Η πλειοψηφία των μελλονύμφων που προτιμούν την Σκιάθο είναι Άγγλοι κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλάκης «στην αγγλική αγορά ειδικότερα θα έχουμε αύξηση 20% την επόμενη χρονιά και πιστεύω, προσθέτει ο ίδιος, ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνάρτηση με τις ομορφιές της Σκιάθου και το διαδίκτυο, ενισχύουν την φήμη του νησιού διεθνώς». Στο νησί πραγματοποιήθηκαν, σημειωτέον, εκατό περίπου πολιτικοί γάμοι πέρυσι, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.
Ομοίως και στην γειτονική Σκόπελο τελέστηκαν δεκάδες πολιτικοί γάμοι στην διάρκεια της περσινής σεζόν και όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής «υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά μας να ενισχύσουμε το συγκεκριμένο πεδίο, το οποίο προσφέρει οικονομικά οφέλη όχι μόνο στον Δήμο αλλά και στους επαγγελματίες του νησιού γενικότερα». Οι μελλόνυμφοι προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, και επιλέγουν διάφορες τοποθεσίες για την τέλεση πολιτικού γάμου, από το Δημαρχείο, τον Αγνώντα και τον Αμάραντο, μέχρι τις περιοχές του νησιού όπου γυρίστηκε το «Μάμα μία». Οι επαγγελματίες του νησιού θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι διατηρείται σταθερό το συγκεκριμένο φαινόμενο κι όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος «έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το εξωτερικό, έχοντας ήδη λάβει e-mail από την Νορβηγία για την τέλεση πολιτικού γάμου στην Σκόπελο το 2013». Κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές με το εξωτερικό, παράλληλα εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον και για προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί κι όπως αναφέρει ο κ. Δρόσος «έχουμε ήδη εγγράψει πέντε προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην Σκόπελο την ερχόμενη σεζόν».
Εξίσου δημοφιλής είναι, τέλος, και η Αλόννησος, η οποία «φιλοξενεί» μελλόνυμφους από διάφορες χώρες, προκειμένου να τελέσουν πολιτικό γάμο. Ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου, Ορέστης Παπαχρήστου υπογραμμίζει ότι «τελούνται γάμοι ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι σημαντικοί διότι προωθούν τον μαζικό τουρισμό και προκύπτουν έσοδα τόσο στα τουριστικά καταλύματα, όσο και στα τοπικά εμπορικά καταστήματα». Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι προσκεκλημένοι υπερβαίνουν τους εκατό, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερη κίνηση στα καταλύματα, τα καταστήματα εστίασης και γενικότερα τις επιχειρήσεις του νησιού.



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου