Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο τουρισμός «επιστρατεύει» τη γεωργία

Κοινές δράσεις για τη μεγαλύτερη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, συζήτησαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Συγκεκριμένα, αποφάσισαν τη συνεργασία των δυο υπουργείων στην ανάδειξη και υποστήριξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην καθιέρωση θεσμών που θα ενισχύσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενσωματώνοντας σε αυτό και τα διατροφικά στοιχεία της χώρας, δράσεις που θα συμπεριληφθούν στην καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν στην άμεση υλοποίηση στοχευμένων κοινών πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής γεωργίας, όπως είναι η παράδοση, ο πολιτισμός, η βιοποικιλότητα η παραγωγική διαδικασία και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων.
«Η ορθή αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις περιφερειακές οικονομίες και να δώσει νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι θα πρέπει άμεσα να αρθούν χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν τέτοιου είδους συνεργασίες και συνέργιες», τόνισε η υπουργός.
Για δράσεις που θα καταστήσουν τον τουρισμό πιο ανταγωνιστικό σε παγκόσμια κλίμακα μέσω της γεωργίας, έκανε λόγο ο κ. Τσαυτάρης, επισημαίνοντας ότι «τώρα είναι η ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη στροφή που κάνει όλος ο κόσμος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Έλληνες καταναλωτές σε μια γεωργία ποιότητας, σε μια γεωργία ονομασίας προέλευσης, σε μια γεωργία "παντρεμένη" με τη γαστρονομία, στη διαιτητική και την υγιεινή διατροφή.
Μια γεωργία αειφόρα που σέβεται το περιβάλλον και μεριμνά για τις επόμενες γενιές, μια γεωργία χωρίς σπατάλες πόρων, μια γεωργία ουσιαστικό κομμάτι της παράδοσής μας». Κλείνοντας ο κ. Τσαυτάρης πρόσθεσε ότι «η συνέργεια της ποιοτικής μας γεωργίας με τον τουρισμό είναι προς όφελος αμφοτέρων των τομέων».
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου