Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

WTM 2012: Κοντά στο +15% η "εικόνα" της βρετανικής αγοράς για Ελλάδα αυτή τη στιγμή.


Νεότερα και από Λονδίνο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που έχουμε δεχθεί και αξιολογήσει, η γενική εικόνα που προκύπτει για την Ελλάδα είναι  ιδιαίτερα θετική και ενθαρυντική, για τα μέχρι σήμερα δεδομένα και σταθμά. Αν μπορούμε να μιλήσουμε για ποσοστό, τότε αυτό είναι μεταξύ 14% και 15%...


...σε σύσγκριη με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η αύξηση αυτή προκύπτει κυρίως από τα στοιχεία των πτήσεων που ανακοινώνουν για την περίοδο του 2013 οι αεροπορικές εταιρείες, τις θέσεις που δεσμεύουν οι tour operators και την εξέλιξη των προκρατήσεων.

Σε επίπεδο προορισμών, η σύνθεση των στοιχείων και των πληροφοριών που έχουμε είναι ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα Ιόνια, για την Κω αλλά και για την Κρήτη, ενώ στον “χάρτη” μπαίνουν Σποράδες και Πελοπόννησος (Καλαμάτα).

Αντιθέτως, λιγότερο θετικά κινούνται η Θεσσαλονίκη, που επηρεάζει τη Χαλκιδική και βεβαίως  η Αθήνα.

Οι συναντήσεις και οι επαφές της πολιτικής ηγεσίας με ηγετικά στελέχη tour operators, αεροπορικών εταιρειών και άλλων παραγόντων της διεθνούς αγοράς συνεχίζονται, ενώ σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηαη της υπουργού Τουρισμού με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ Taleb Rifai.
tourism lobby

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου