Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Plefsi Magazine - Μονομαχίες στη ‘Σκιά του Άθω’ - "The Skiathos Palace Cup"

Με σύμμαχο τον καιρό συνεχίζεται το Skiathos Palace Cup. Μετά τις ομολογουμένως δύσκολες χθεσινές συνθήκες για επιτροπές και αγωνιζομένους, ο καιρός σήμερα επέστρεψε τα χρωστούμενα και από νωρίς το πρωί το πρόγραμμα προχώρησε χωρίς διακοπές. Οι μονομαχίες των σκαφών με φόντο τις μαγευτικές Κουκουναριές έδωσαν ένα μοναδικό θέαμα σε όσους ήρθαν στην παραλία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Στον αγώνα συμμετέχουν 12 ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σκιάθο. Σαν προορισμός, η Σκιάθος βολεύει σαν απόσταση από κάθε μέρος της χώρας. Παράλληλα η συγκοινωνία με αεροπλάνο και πλοίο είναι τακτική και εξυπηρετεί τον καθένα. Αν κανείς βάλει στην εξίσωση την φιλοξενία, τις ιδανικές για ιστιοπλοΐα συνθήκες και την μοναδική ομορφιά του νησιού, τελικά το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική διοργάνωση!


Ένα τελευταίο συστατικό που συνέβαλλε στην επιτυχία του αγώνα, ήταν η μορφή του αγώνα: το match racingTo match racing δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει από την πρώτη φορά που έγινε το Americas Cup. Όμως γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια σαν τρόπος διεξαγωγής αγώνων γιατί είναι οικονομικό, προσφέρει έντονο θέαμα και κερκίδα και φυσικά προσελκύει χορηγούς.


Στην Ελλάδα, όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια όταν ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος δημιούργησε το πρώτο κέντρο καλλιέργειας του match racing στη χώρα. Τοmatch race academy, χρησιμοποίησε την ένταση και τον μεγάλο συναγωνισμό που δημιουργεί το match racing για να εκπαιδεύει σωστά, γρήγορα και διασκεδαστικά στην ιστιοπλοΐα. Πέρα όμως από πλατφόρμα εκπαίδευσης, και οικονομοτεχνικά το match racing είναι ότι καλύτερο για ακαδημίες αφού με λίγα σκάφη μπορεί κανείς να φιλοξενήσει πολλούς μαθητές.


Την πολύ καλή αυτή εκπαιδευτική πρακτική, υιοθέτησε πρόσφατα το Sailing Timeτου Μπάμπη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καλλιέργεια του matchracing στην συμπρωτεύουσα και την εκπαίδευση με αυτή τη μέθοδο εδώ και αρκετό καιρό. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν τρείς πολλά υποσχόμενες συμμετοχές στο Skiathos Palace Cup. Μαθητές του έδειξαν πολύ καλή γνώση των σκαφών και μέσα από έξυπνες κούρσες κατάφεραν πολύ καλά αποτελέσματα. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και διοργανώσεων.


Και στη Σκιάθο, πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου εκτέθηκαν σε αυτή τη μορφή αγώνα και πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις κάνοντας πολύ αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Μένει να δούμε αν με αφορμή τον αγώνα αυτό, δημιουργήθηκε άλλο ένα κέντρο καλλιέργειας match racing στη Σκιάθο. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που έχουν στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοίας και την καλλιέργειά του και σε μέρη πέρα από τη βάση του στο Μικρολίμανο.


Αγωνιστικά, ολοκληρώθηκε το round robin και πλέον μένει να γίνει αύριο ο μεγάλος και ο μικρός τελικός για να αποφασιστεί ο νικητής του πρώτου SkiathosPalace Cup. Στον μεγάλο τελικό θα αγωνιστούν οι Κοντογιαννοπούλου και Καλδής για την πρώτη και δεύτερη θέση και στον μικρό οι Παπαγεωργίου και Τσολάκος για την Τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα για την ώρα έχουν όπως παρακάτω:

Place-Team-Club-Nationality
1-KONTOGIANNOPOULOU-YCGREECE-GRE
1-KALDIS-YCGREECE-GRE
2-PAPAGEORGIOU-YCGREECE-GRE
2-TSOLAKOS-SAILING TIME-GRE
5-KALAPOTHARAKOS-YCGREECE-GRE
6-VAIDANIS-YCGREECE-GRE
7-MARGIOLOS-SAILING TIME-GRE
8-POLITOPOULOS-YCGREECE-GRE
9-SARRIS-NCSKIATHOS-GRE
10-MANOLIS-SAILING TIME-GRE
11-ANDREU-YCGREECE-ESP
12-BELEGRATIS-YCGREECE-GRE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου