Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατανύξεως, ετελέσθη σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης η μοναχική κουρά του Σκιαθίτη Νικόλαου Θεοδώρου (Νικος θεοδωρου).

Ύστερα από ευδόκιμη τετραετή διακονία ως λαϊκός στη Μονή Ευαγγελιστρίας ο νεοχειροτονηθείς έλαβε το όνομα Εφραίμ και θα εκτελεί τα καθήκοντά του στη Ιερά Μονή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Αιγάνη Λάρισας. 


Της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Κουράς χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, οι οποίοι και παρέστησαν προσευχόμενοι για τον νέο μοναχό.



Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, απεύθυνε λόγους πνευματικών νουθεσιών προς τον νεοκαρέντα μοναχό, ευχόμενος πατρικώς όπως η Χάρις του Κυρίου να επισκιάζει τον νέον αδελφό, η δε Μονή να αναδεικνύετε εργαστήριο Αγιασμού και Σωτηρίας ψυχών. Άλλωστε όπως ο ίδιος ανέφερε ο π. Εφραίμ προέρχεται από το νησί της Παναγίας της Εικονίστριας και των δύο Αλέξανδρων (Παπαδιαμάντη και Μωραϊτίδη).



Ο Νίκος Θεοδώρου γεννήθηκε το 1987 στη Σκιάθο, και είναι απόφοιτος Λυκείου. Γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και σουηδικά







πηγή Skiathos Life 
photos Nikoleta Bountouri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου