Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Παράθυρο» στη Μόσχα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012
ΜΟΣΧΑ (Αποστολή: Σωτ. Ζαχαριάς)
Ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να ανοίξει «παράθυρο» της μεγάλης ρωσικής τουριστικής αγοράς προς τη Θεσσαλία άνοιξε με την αποστολή της Περιφέρειας στη Μόσχα και την παρουσίαση, σε ειδική εκδήλωση, θεσσαλικών τουριστικών προορισμών σε πάνω από 70 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
Στην αποστολή, της οποίας ηγήθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μετείχαν 19 Θεσσαλοί επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία επαφών με Ρώσους επαγγελματίες του χώρου, ενώ την υποστήριξαν εκτός της Περιφέρειας, τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Μαγνησίας και Λάρισας, ο Δήμος Βόλου και το ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην ειδική εκδήλωση στην εντυπωσιακή «Γκαλερί Τσερετέλι» μετείχαν επίσης, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Γιάννης Πλότας και ο διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας Παύλος Μπούρμας.
Τη διοργάνωση της αποστολής, που παρέμεινε 36 μόλις ώρες στην παγωμένη αυτή την εποχή Μόσχα, είχε το τουριστικό γραφείο του Βόλου «Les Hirondelles» ενώ την εκδήλωση οργάνωσε ο ρωσικός τουριστικός οργανισμός «Solvex» που ειδικεύεται σε προώθηση τουριστών προς την Ελλάδα. «Όλη η Ελλάδα στη Θεσσαλία», ήταν το μότο της εκδήλωσης, «η Θεσσαλία έχει απ’ όλα».
Η ενδιαφέρουσα παρουσίαση, με βίντεο και εικόνες, τουριστικών «high light» προορισμών της Θεσσαλίας, σε ταυτόχρονη ελληνορωσική μετάφραση, απέσπασε τα ευμενή σχόλια της ρωσικής πλευράς, όπως επίσης και η σοβαρότητα και ο σχεδιασμός του εγχειρήματος με την προσωπική συμμετοχή του «κυβερνήτη» της Θεσσαλίας και την υποστήριξη των φορέων της περιοχής. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα της Περιφέρειας που επιχειρείται οργανωμένη και στοχευμένη αποστολή για την αυτόνομη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών.
Ως «η γη όπου γεννήθηκαν οι μύθοι» προβλήθηκε η Θεσσαλία στη ρωσική πρωτεύουσα με αναφορές στους 12 θεούς του Ολύμπου, την αργοναυτική εκστρατεία, τους κενταύρους αλλά και στους ιερούς βράχους των Μετεώρων, καθώς και τη λίμνη Πλαστήρα. Και φυσικά προβάλλοντας τα νησιά των Β. Σποράδων, το Πήλιο αλλά και τα παράλια της Λάρισας. Στόχος της προσπάθειας η προώθηση των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας μέσω και της δυνατότητας οργανωμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ευελπιστώντας ότι αυτές θα διεξάγονται και προς τη Ρωσία από το 2013.
«Η Θεσσαλία είναι μια μικρή Ελλάδα», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Επισκεπτόμενος κάποιος την περιοχή μας μπορεί να κάνει τα πάντα ως τουρίστας και σε μικρό χρονικό διάστημα, οι πολλές φυσικές εναλλαγές και οι μικρές αποστάσεις κάνουν απολύτως εκμεταλλεύσιμο το χρόνο που θα διαθέσει. Οι φυσικές ομορφιές, τα μνημεία πολιτισμού αλλά και τα θρησκευτικά μνημεία δίνουν τη δυνατότητα για τουρισμό στη Θεσσαλία δώδεκα μήνες το χρόνο.
Η πραγματικότητα που θα αντικρίσει κάποιος στη Θεσσαλία είναι ακόμη καλύτερη και από την παρουσίαση που μόλις είδατε. Είμαστε σίγουροι για την περιοχή μας, για τους ανθρώπους μας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται, για τη θετική αύρα που προσφέρει η Θεσσαλία στον επισκέπτη της.
Οι δύο λαοί μας βρίσκονται πάρα πολύ κοντά και η συνεργασία που προωθούμε στοχεύει στο αμοιβαίο όφελος».
Στην αποστολή, την οποία συνόδευσε και η «Ε», μετείχαν μεταξύ των άλλων ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Γκουντέλιας, από το ΤΕΕ Μαγνησίας ο πρόεδρος Σωκράτης Αναγνώστου και η Αθ. Καπούλα, ο Απ. Αθανασός από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, από το Επιμελητήριο Λάρισας η Ειρήνη Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ο ομόλογός της, της Ένωσης Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, που είχε και τον συντονισμό της αποστολής.
πηγή - Εφημεριδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου