Είναι γεγονός ότι οι δύσκολες συνθήκες που πλήττουν  την ελληνική οικονομία δημιούργησαν ένα γενικευμένο κλίμα ύφεσης. Η ύφεση αυτή, όμως, αν και φυσικό επακόλουθο της κρίσης, δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο του franchise.
Η  ΚΕΜ διοργανώνει 2 Επώνυμες Εκθέσεις, τις ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity, 2-5 Μαρτίου 2012 στο HELEXPO PALACE στο Μαρούσι προσφέροντας πραγματικές λύσεις στους χιλιάδες επισκέπτες, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν την καλύτερη επιχειρηματική πρόταση για να διασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον.
Αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, επίσης, το γεγονός ότι πολλοί ανεξάρτητοι επιχειρηματίες που διαθέτουν καταστήματα μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν  στις πιέσεις του ανταγωνισμού, προτιμούν να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα ενός επιτυχημένου brand. Μετατρέποντας την επιχείρηση τους επιλέγουν να  γίνουν  μέλη μιας μεγάλης αναγνωρισμένης αλυσίδας που τους προσφέρει οικονομίες κλίμακος, αναγνωρισμένο brand name, μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, υπηρεσίες marketing και εκπαίδευση στελεχών.

Η Διεθνής Έκθεση ΚΕΜ Franchise προσφέρει την δυνατότητα σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, τα στελέχη αλλά και γενικότερα στους ανθρώπους που βλέπουν με αβεβαιότητα το επαγγελματικό τους μέλλον, την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από πολυάριθμες, πρωτότυπες και φρέσκιες ιδέες την επιχειρηματική πρόταση που τους ταιριάζει καλύτερα, επιλέγοντας την ανάπτυξη και όχι την κρίση. Δεδομένου μάλιστα ότι σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, το ποσοστό των επιχειρήσεων franchise αγγίζει το 6% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ ξεπερνά το 50% είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην χώρα μας, καθώς το franchise αναπτύσσεται, ξεπερνά και αντέχει στην κρίση.
Περισσότερες από 500 εταιρίες συμμετείχαν στην έκθεση και ανέπτυξαν με επιτυχία το δίκτυό τους σε όλη την Ελλάδα. Η αποτελεσματικότητα της έκθεσης, η οποία έχει αναγνωριστεί από τα Διεθνή Media ως έκθεση 5 αστέρων, έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του franchise στην Ελλάδα: 650 αλυσίδες, 185 από τις οποίες προέρχονται από την διεθνή αγορά, 19.400 franchisees.
Η Έκθεση ΚΕΜ Business Opportunity έρχεται να προσφέρει μια ακόμα επιχειρηματική πρόταση στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, δίνοντας τους την ευκαιρία να  αντιπροσωπεύσουν μια εταιρεία στην περιοχή τους, να εντάξουν κάποια επώνυμη αλυσίδα στο υπάρχον κατάστημά τους, δημιουργώντας ένα Shop in Shop ή Corner και να απολαύσουν τα προνόμια που ένα επώνυμο brand προσφέρει.
Έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει πρωτότυπα concept σε ένα ευρύτερο κοινό, η Έκθεση ΚΕΜ Franchise θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Αραβο – Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως, επιδιώκοντας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από τις Αραβικές χώρες ( Σαουδική Αραβία, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ).
Η φετινή έκθεση ΚΕΜ Franchise θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επιδιώκοντας να προσελκύσει επισκέπτες και από τα Βαλκάνια (Βουλγαρία – Σερβία – Κροατία – Βοσνία- Ερζεγοβίνη – Fyrom – Αλβανία – Ρουμανία – Τουρκία) που θέλουν να αναπτύξουν κάποιο franchise στην χώρα τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν επώνυμες επιχειρήσεις από τις παρακάτω κατηγορίες
  • Εστίαση –  Τρόφιμα: Super Market – Mini Market - Snack – Ζαχαροπλαστεία – Café –Γαλακτοκομικά Προϊόντα – Αρτοποιεία – Pizza -Παγωτά
  • Ένδυση – Υπόδηση – Αξεσουάρ - Τουριστικά
  • Υγεία –Ομορφιά – Προσωπική Φροντίδα
  • Παροχή Υπηρεσιών – Ταχυμεταφορές – Επιδιόρθωση Υποδημάτων – Μεσιτικά Γραφεία
  • Εκπαίδευση- Επιμόρφωση
  • Οικιακός Εξοπλισμός
  • Δώρα – Παιχνίδια
  • Πράσινη Ενέργεια
  • Υπηρεσίες Αυτοκινήτων - Ποδήλατα
  • Αυτόματοι Πωλητές – Διαφημιστικές Υπηρεσίες
  • Διάφορα
Αν θέλετε να βρείτε την καλύτερη επιχειρηματική πρόταση επιλέγοντας μέσα από πρωτότυπα concept αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, επισκεφτείτε τις Εκθέσεις ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity, Παρασκευή 2 Μαρτίου 18.00-21.30, Σάββατο 3 – Κυριακή 4 – Δευτέρα 5 Μαρτίου 10.30-21.00, και εξασφαλίστε το επαγγελματικό σας μέλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΚΕΜ στο τηλέφωνο 210 60 84 550 ή μέσω e-mail στο sales@kemexpo.gr
πηγή : http://franchiseportal.gr/