Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Συνταγή της ημέρας

Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Για 6 άτομα
1κιλό καραβίδες
1/2 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι λάπαθα
1ματσάκι παπαρούνες χονδροκομμένες
1 ματσάκι καυκαλήθρες χονδροκομμένες
1 ματσάκι μάραθα
2 μέτρια πράσα η 1 μεγάλο
2,3 φυλλαράκια δυόσμο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζ.τσαγιού χυμό ντομάτας
1 ποτήρι λάδι
Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε μεγάλες ροδέλες (και το πράσινο μέρος τους) και τα τσιγαρίζετε μέσα σε μία κατσαρόλα με ένα ποτήρι λάδι.
Κόβετε σε ροδέλες τα πράσα και τα σοτάρετε επίσης στη κατσαρόλα. Μόλις γυαλίσουν κόβετε και προσθέτετε ένα ματσάκι μάραθα ανακατεύετε και προσθέτετε τα λάπαθα και τις παπαρούνες και τα φέρνετε μια βόλτα με τη κουτάλα.
Συνεχίζετε χοδροκόβοντας τα λάπαθα και τα σέσκουλα μέσα στη κατσαρόλα. Τέλος ρίχνετε αφού έχετε χονδροκόψει το δυόσμο. Αλατίζετε ,πιπερώνετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας ένα φλιτζάνι νερό.
Αφήνετε να πάρει μία βράση, και προσθέτετε τις καραβίδες. Aνακινείτε τη κατσαρόλα τη σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
Σημείωση: Η εκτέλεση της συνταγής είναι παραδοσιακή. Είναι προτιμότερο να έχετε χονδροκόψει όλα τα λαχανικά πριν το μαγείρεμα. Το φαγητό γίνεται και με σουπιές. Η συνταγή παρουσιάσθηκε στο επεισόδιο της "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" του Ηλία Μαμαλάκη στη Σκιάθο , στο σπίτι της καπετάνισσας κ. Διολέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου