Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αίρεται σήμερα ο αποκλεισμός των Σποράδων

[23:33] Ξεκίνημα για την
 
 

Λιμάνι σε Σκιάθο και Σκόπελο πιάνει σήμερα το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «Εξπρές Πήγασος», αίροντας τον -επί μία εβδομάδα- ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των Βορείων Σποράδων, εξαιτίας μηχανικής βλάβης που υπέστη το «Εξπρές Σαντορίνη» την περασμένη Τρίτη.


Ωστόσο, το πλοίο θα... κουνήσει μαντήλι από μακριά στους κατοίκους της Αλοννήσου, όπου δεν προβλέπεται να καταπλεύσει πριν την ερχόμενη Πέμπτη. Χθες, ο ανεφοδιασμός των Σποράδων σε τρόφιμα και καύσιμα που τελείωσαν, έγινε μέσω το ferry boat «Όσιος Δαυίδ» που απέπλευσε από τη Γλύφα. Το Ferry Boat «Όσιος Δαυίδ», ανέλαβε χθες εκτάκτως το βάρος του ανεφοδιασμού των Βορείων Σποράδων σε τρόφιμα και καύσιμα. Ράφια σε σούπερ μάρκετ είχαν αδειάσει και οι αντλίες των πρατηρίων καυσίμων είχαν στερέψει, μετά από μια εβδομάδα, ακτοπλοϊκού αποκλεισμού.
Το «Όσιος Δαυίδ» μετέφερε εννέα φορτηγά προς Βόρειες Σποράδες, που ανεφοδίασαν τα νησιά με τα απαραίτητα. Από σήμερα, στη γραμμή, σε αντικατάσταση του «Εξπρές Σαντορίνη», που υπέστη μηχανική βλάβη στην κύρια δεξιά μηχανή την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια του πλου από Σκόπελο προς Σκιάθο, δρομολογείται το «Εξπρές Πήγασος». Το πλοίο, θα πιάσει λιμάνι σε Σκιάθο και Σκόπελο, όχι όμως και στην Αλόννησο, όπου θα καταπλεύσει την ερχόμενη Πέμπτη. Έως και τις 21 Μαρτίου, το «Εξπρές Πήγασος» θα κάνει καθημερινά δρομολόγια (εκτός Σαββάτου) σε Σκιάθο και Σκόπελο και στην Αλόννησο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Εφ. Ελευθερία (Ελένη Χάνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου