Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στη Βοστώνη ο Δήμαρχος


Η Σκιάθος διεκδικεί κληροδότημα 4 εκ. ευρώ
 
Για τη Βοστώνη αναχωρεί το Σάββατο ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης για να παραστεί στη δίκη που θα γίνει για το κληροδότημα του Ιδρύματος Κ.Ε. Γαλάτη από την Σκιάθο, που διέμεναν στην πόλη New Port.
Το κληροδότημα, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, είναι αξίας 4 εκ. ευρώ και αποτελείται από ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην οδό Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο. Σκοπός του κληροδοτήματος είναι εκπαιδευτικός και από την εκμετάλλευση των ακινήτων τα χρήματα θα δίνονται υποτροφίες σε Σκιαθίτες που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακά και ειδικότητες στην επιστήμη τους.



Συγγενείς του Σκιαθίτη ευεργέτη Γαλάτη έκαναν προσφυγή στην διαθήκη του εκλιπόντος, υποστηρίζοντας ότι η υπογραφή ετέθη όταν δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου αλλά και πρόεδρος της επιτροπής του κληροδοτήματος κ. Ν. Πλωμαρίτης γι αυτό το λόγο θα είναι παρών στο δικαστήριο για να υποστηρίξει το δίκαιο της Σκιάθου, η οποία περιμένει από τα ακίνητα του Γαλάτη να σπουδάσει τους νέους της. Παράλληλα, ο Δήμαρχος στο New Port, πόλη που είναι κοντά στη Βοστώνη και είναι η γενέτειρα του ευεργέτη και μιας ισχυρής Σκιαθίτικης παρουσίας, θα έχει επαφές με επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στο νησί.

Ο κ. Πλωμαρίτης είναι εφοδιασμένος με το απαραίτητο οπτικό υλικό και θα παρουσιάσει την Σκιάθο. Για την επίσκεψη του Δημάρχου είναι γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι θα πρέπει επιτέλους η Σκιάθος να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν, χωρίς μεμψιμοιρίες.
πηγή :www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου