Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Probank μπλόκαρε δυο λογαριασμούς του Δ. Σκιάθου

Tα έργα ήταν ενταγμένα στο Θησέα και τα χρήματα δεν έφθασαν στο ταμείο του Δήμου
 
Δεσμεύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμούς τραπεζών του Δήμου Σκιάθου και της Δημοτικής Ύδρευσης Σκιάθου έγινε προχθές από το υποκατάστημα Βόλου της τράπεζας Probank.

Οι δεσμεύσεις των λογαριασμών, αξίας 140.000€ του Δήμου στην Εμπορική τράπεζα και 137.000€ της Δημοτικής Ύδρευσης Σκιάθου στην Εθνική, έγιναν διότι ο εργολάβος δυο έργων έχει εκχωρήσει τα χρήματα που θα ελάμβανε στην Probank, η οποία με εξώδικα προχώρησε στη δέσμευση των λογαριασμών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης κ. Χρήστο Μασούρη, τα χρήματα αφορούσαν το έργο της γεώτρησης στην τοποθεσία «Άγιος Αντώνιος», η οποία θα δώσει υγιεινό νερό στη Σκιάθο. Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας» ήταν ύψους 190.000€ + Φ.Π.Α., αλλά μετά την οικονομική κρίση και το κλείσιμο του λογαριασμού, η Δημοτική Επιχείρηση δεν πήρε τα χρήματα με αποτέλεσμα τώρα να διεκδικούνται από τον εργολάβο του έργου κ. Β. Γιτσόπουλο και από την τράπεζα που εκχώρησε το ποσό.
Σύμφωνα με τον κ. Μασούρη, η επιχείρηση και ο Δήμος προσπαθούν να εντάξουν το έργο στο ΕΣΠΑ ώστε να δοθούν τα χρήματα του έργου.
Το ίδιο γίνεται και από τον Δήμο Σκιάθου για ένα έργο του Θησέα αξίας 128.000€, χρήματα τα οποία επίσης δεν έφθασαν στο ταμείο του Δήμου.
Ο Δήμος Σκιάθου και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης κάνουν τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποδεσμευθούν τα χρήματα από τους δυο λογαριασμούς, δεδομένου ότι τα χρήματα της ύδρευσης είναι ανταποδοτικά και μ’ αυτά πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
πηγή : http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου