Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εντοπίστηκε το αρχαίο λιμάνι της Σκιάθου


Δ
Στις υποθαλάσσιες έρευνες που διενεργήθηκαν στην Σκιάθο τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαΐου προέκυψαν ενδιαφέροντα ευρήματα
Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων και αφορούσε το παλαιό λιμάνι της Σκιάθου, όπου δεσπόζει το ενετικό κάστρο.
Στον υποθαλάσσιο χώρο του λιμανιού εντοπίστηκε μόλος της βυζαντινής περιόδου και ένας κυματοθραύστης .Από τα ευρήματα αυτά προκύπτει ότι η θέση του αρχαίου λιμανιού συμπίπτει με την θέση του “παλαιού” λιμανιού της Σκιάθου.
Στον υποθαλάσσιο χώρο γύρω από το λιμάνι βρέθηκαν κατακερματισμένοι αμφορείς και δύο ακέραιες λυχνίες του 4ου και του 6ου αιώνα. Επίσης βρέθηκαν δύο ακέραιοι αμφορείς της υστεροκλασικής περιόδου και ένα μαρμάρινο τμήμα στήλης με άκανθα και ταινία της ρωμαϊκής εποχής.
Επίσης στην περιοχή Ταρσανάδες βρέθηκαν τα απομεινάρια ενός ρωμαϊκού πλοίου, ενώ κοντά στο λιμάνι βρέθηκε το ναυάγιο ενός βυζαντινού πλοίου, το οποίο κουβαλούσε κεραμίδια και πιθάρια
Ναυάγιο ρωμαϊκού πλοίου της ύστερο ρωμαϊκών χρόνων βρέθηκε και στην περιοχή Πλατανιά. και το πλοίο αυτό μετέφερε αμφορείς.
αγγελιοφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου