Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Μυστήριο γύρω από πτώμα άντρα


Θρίλερ γύρω από το πτώμα άντρα το οποίο εκβράστηκε στην ακτή του οικισμού Λύρη Προμυρίου στο Νότιο Πήλιο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το Λιμεναρχείο Βόλου, που έχει αναλάβει τις έρευνες, ενώ εξαιτίας της προχωρημένης σήψης και της αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του προσώπου πέπλο μυστήριου κάλυπτε έως το βράδυ χθες την ταυτότητά του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή


Το μακάβριο εύρημα αντίκρισε διερχόμενος από την ακτή της Λύρης χθες το απόγευμα και άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών και λιμενικοί για τις αρχικές έρευνες και τα πρώτα μακροσκοπικά ευρήματα μεταφέρθηκαν σε Ιατροδικαστή, με τον οποίο οι επικεφαλής των ερευνών ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία.

Το πτώμα εικάζεται ότι ανήκει σε άντρα ηλικίας άνω των 50 ετών, αλλά θεωρείται ότι θα χρειαστεί χρόνος και ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για να διευκρινιστούν τα στοιχεία ταυτότητας.

Ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και εκτιμάται ότι επέπλεε στη θάλασσα για περισσότερο από δέκα ημέρες. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήταν τόσο αλλοιωμένα που ήταν πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί.

Ο άντρας αγνώστων στοιχείων φορούσε μαύρη μακριά μπλούζα, εσώρουχο και κάλτσες. Από τη μακροσκοπική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν τραύματα ή άλλες κακώσεις, γεγονός που απομακρύνει μεν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά ωστόσο δεν μπορεί να το αποκλείσει, καθώς όλα τα σενάρια παρέμεναν ανοιχτά χθες για το Λιμεναρχείο Βόλου.

Αρχικά Αστυνομία και Λιμεναρχείο κινήθηκαν στο ενδεχόμενο το πτώμα να ανήκει σε έναν από τους δύο άντρες που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοούμενοι μετά την εξαφάνισή τους στη Μαγνησία: τον Ισπανό τουρίστα τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Σκιάθο και τον 63χρονο από το Ξουρίχτι, που δηλώθηκε αγνοούμενος στις 13 Οκτωβρίου και δεν εντοπίστηκε παρά τις έρευνες.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες εκτιμήσεις και τα αρχικά στοιχεία δεν φαίνεται το πτώμα να ανήκει σε έναν από τους δύο αγνοούμενους. Οι συγγενείς, ωστόσο, των αγνοούμενων ειδοποιήθηκαν για τη διαδικασία αναγνώρισης, αν και είναι πολύ δύσκολο εξαιτίας της σήψης.

Οι έρευνες επεκτείνονται σε αγνοούμενος άλλων περιοχών, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως το πτώμα να ανήκει σε λαθρομετανάστη, που ταξίδευε μαζί με τους 34 Σύριους οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από Τούρκο δουλέμπορο το περασμένο Σάββατο στο Κεραμίδι. Το τελευταίο, πάντως, δεν είναι τόσο πιθανό, καθώς οι αρχές μιλούν για παραμονή του πτώματος στη θάλασσα για περισσότερο από δέκα ημέρες.

Το πτώμα θα μεταφερθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή, ειδικές εξετάσεις και εξέταση DNA, που αναμένεται να λύσει το μυστήριο.



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου