Αμυγδαλωτά Σκιάθου
- Αμύγδαλα, 1800 γρ., ξεφλουδισμένα
- Αυγό, 5 τμχ.
- Ζάχαρη άχνη, 1/4 της ποσότητας των τριμμένων αμύγδαλων
- Ανθόνερο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μέχρι
να γίνουν μια μαλακή πάστα. Με ένα νεροπότηρο μετράμε την ποσότητα του τριμμένου
αμυγδάλου, για να υπολογίσουμε τη ζάχαρη: για κάθε 2 ποτήρια αμύγδαλο θα
χρειαστούμε μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με λίγη από τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Χτυπάμε χωριστά και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε μια λεκάνη έχουμε τοποθετήσει το αμύγδαλο με την υπόλοιπη ζάχαρη. Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με ανθόνερο κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους με το ασπράδι και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά (στη Σκιάθο συνηθίζεται το σχήμα του αχλαδιού αλλά και πιο περίτεχνα σχήματα) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περ. 200 βαθμοί Κελσίου), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βρέχουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε, ζεστά όπως είναι, σε άχνη ζάχαρη.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου