Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αυτόπτης μάρτυρας ο Χ. Μασούρος



Αυτόπτης μάρτυρας στην χθεσινή επίθεση διαδηλωτών στην ομάδα του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου κ. Χρήστος Μασούρος, ο οποίος αναφέρει ότι τέτοιες εικόνες δεν τιμούν την Ελλάδα. Όπως περιγράφει ο Χρήστος Μασούρος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κτήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η 3η ελληνογερμανική συνέλευση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προπηλάκισαν τον Γερμανό πρόξενο, ενώ παράλληλα επιτέθηκαν στα υπόλοιπα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στη συνέλευση Δημάρχων.

Σύμφωνα με τον κ. Μασούρο, αφορμή για αυτήν την επίθεση στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Φούχτελ που παρερμηνεύτηκαν.
Χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου αναφέρει: «Δυστυχώς κάποιοι έχουν μια λανθασμένη εικόνα για τη Γερμανία. Δεν έχουν καταλάβει ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός μας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τέτοιες εικόνες δεν είναι τιμητικές για την χώρα μας» και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εισέβαλαν από αφύλακτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν στη γερμανική αντιπροσωπεία.
Στην συνέχεια σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ομάδα διαδηλωτών φώναζε συνθήματα κατά του Γερμανού πρόξενου.

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Από την άλλη πλευρά απαξιωτικές και προσβλητικές χαρακτήρισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις δηλώσεις Φούχτελ για την εργατικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλογίζοντάς του απύθμενο θράσος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».
Ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού» και ότι πρέπει να φανούν τρόποι για το «πώς θα μειωθεί ο αριθμός τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνουν πως η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους». «Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;» είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου