Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η δυνατή μουσική ενοχλεί



Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε σχέση με την ένταση της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου.

Καταθέτοντας τις θέσεις της παράταξης στα θέματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, τα μέλη υπογραμμίζουν ότι : «Με αφορμή το θέμα ανάκλησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ελέγχου λόγω της όχλησης που προκαλεί η μουσική σε ανοικτούς χώρους, δηλώσαμε ότι ούτε τώρα ούτε στο μέλλον θα ψηφίσουμε θετικά αφού η νομοθεσία επιτρέπει την εγκατάσταση ηχείων σε υπαίθριους χώρους και μεταφέρει το πρόβλημα προς επίλυση στα δημοτικά συμβούλια. Επειδή είναι γεγονός ότι η ανεξέλεγκτη χρήση ηχείων δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στους κατοίκους και επισκέπτες της Σκιάθου αλλά και στις απέναντι στεριές, ζητήσαμε συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για ανεύρεση λύσης κοινά αποδεκτής».
Σε ότι αφορά, παράλληλα στο θέμα του καθορισμού του ανώτατου αριθμού θέσεων υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, «αφού καταγγείλαμε την αφαίρεση από την κυβέρνηση αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στους Δήμους με τον Ν.3852/10, γνωστό ως Καλλικράτη, ζητήσαμε και έγινε αποδεκτή η μείωση σε 2 από 5 (που πρότεινε η δημοτική αρχή ) των νέων αδειών για καντίνες σε ιδιόκτητους χώρους και υπερψηφίσαμε την 1 επιπλέον άδεια για πώληση καλαμποκιού» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «υπερψηφίσαμε τον Κανονισμό Λειτουργίας και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου αφού ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας. Τόσο ο Κανονισμός όσο και ο ΟΕΥ, στο σχέδιο του οποίου βοήθησε η κ. Σοφία Μπαλαλά από το γραφείο προσωπικού του Δήμου, προήλθε μετά από συζήτηση και πραγματικά ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του Λιμενικού Ταμείου. Αξίζει να αναφερθεί και να επαινεθεί η βοήθεια και ο ζήλος του Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα. Σημαντική ήταν επίσης και η βοήθεια των Πασχάλη Πασχάλη, προέδρου, Μοσχαδώς Τσολοβίκου-Κανταράκη, Ευάγγελου Κωστόπουλου και της επικεφαλής μας Αναστασίας Φιλαρέτου» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου