Skiathos Palace Hotel Resort - Μοναδική Διαμονή με θέα 5 αστέρων...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διαθεσιμότητες και στις ΔΟΥ (Β.Σποράδες)

Αναταραχή και αναστάτωση προκαλούν τις τελευταίες μέρες στους εφοριακούς της Μαγνησίας οι πληροφορίες ότι δύο υπάλληλοι είναι ανάμεσα στα 65 άτομα που τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά από απόφαση που υπέγραψε, πριν τρεις μέρες, ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης....

Δεν έχουμε τίποτα ακόμη, μας είπε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ της Μαγνησίας Κ. Βαΐτσης. Σε δύο - τρεις μέρες περίπου ίσως έχουμε να πούμε περισσότερα, μας είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαθεσιμότητες υπαλλήλων που έχει υπογράψει ο Υφυπουργός Οικονομικών ίσως άπτονται με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν υποπέσει σε αδικήματα του δημοσιοϋπαλληλικού πειθαρχικού κώδικα, καθώς όπως σπεύδει να σημειώσει ο Πρόεδρος των Εφοριακών της Μαγνησίας το 98% των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΔΟΥ έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό.
Οι πληροφορίες για διαθεσιμότητες εφοριακών υπαλλήλων ήλθαν σε μία χρονική περίοδο, όταν μόλις πριν δέκα μέρες το Υπουργείο Οικονομικών είχε διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί μείωσης των οργανικών θέσεων εφοριακών κατά 12% και υπεράριθμων υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με βάση τις νέες διατάξεις. Όχι μόνον δεν περισσεύουν υπάλληλοι, αλλά αντίθετα υπάρχουν διαπιστωμένα κενά περίπου 1.000 οργανικών θέσεων στον εφοριακό κλάδο, είχε απαντήσει το ΥΠ.ΟΙ. Το Υπουργείο στην ίδια ανακοίνωση διευκρίνιζε ότι «προς αποκατάσταση της πραγματικότητας οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων που κατανέμονται στις 114 ΔΟΥ - οι οποίες θα προκύψουν και μετά την ενοποίηση της 14ης Ιανουαρίου 2013- ανέρχονται συνολικά σε 8817, κατανεμημένες σε κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, και ΔΕ (όπως αναλυτικά ανά ΔΟΥ και ανά κατηγορία κατανέμονται με βάση την ΑΥΟ Δ6Α 1150547/2012- ΦΕΚ2926τ.Β΄/1-11-2012)».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων οι οποίες έχουν απομείνει στον εφοριακό κλάδο μετά την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4024/2011 και την κατάργηση όλων των μέχρι τότε κενών οργανικών θέσεων ανέρχονται σε 10.392, που αναλύονται σε ΠΕ 4977, ΤΕ 1712 και ΔΕ 3703.
Σημειώνεται πως στις Εφορίες της Μαγνησίας υπηρετούν συνολικά 223 υπάλληλοι από τους οποίους οι 204 είναι αμιγώς εφοριακοί, καθώς οι υπόλοιποι είναι επιμελητές, τεχνικοί διαχειριστές και καθαρίστριες. Από τους 204 υπαλλήλους οι 128 υπηρετούν στην ΔΟΥ (Α΄, Β΄) Βόλου, οι 43 στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, πέντε στη ΔΟΥ Σκιάθου και πέντε στη ΔΟΥ Σκοπέλου, έντεκα στην Κτηματική Υπηρεσία και 17 στο ΣΔΟΕ.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου